Egy viking hajó, egy szeméttelep és még sok más - Ilyen lett a térkép a szezonváltás után

Egy viking hajó, egy szeméttelep és még sok más - Ilyen lett a térkép a szezonváltás után

Az ötödik szezon rengeteg változást hozott, amiből sokat még talán észre sem vettetek!

Tegnap végre bekopogott a legújabb szezon, ami egyből be is rúgta az ajtónkat, hiszen nem csak az első tényleg vezethető járművet kaptuk meg a játékban, de az egyik legerősebb fegyver kombót is megölték, ami mellett a pálya is borzasztóan sokat változott.

Megérkezett az ötödik szezon! - Patch Notes

Szinte elrepült felettünk az idő, -a negyedik szezont pedig már le is váltotta a következő!

Ezúttal leginkább a pálya változásairól lesz szó, hiszen tegnap még sok apróságot észre sem vettünk a látható hatalmas változások mellett, mint például Moisty vagy Anarchy teljes eltűnése. A nagyobb változásokról már rengeteg videó is készült, de azért érdemes közelebbről megvizsgálni, hogy pontosan mi miért változott.

Moisty Mire

A legnagyobb változás egyértelműen a pálya dél-keleti részét érte, ahol az egész Moisty Mire átalakult egy igazi amerikai sivataggá, hiszen láp és a börtön eltűnésével kaptunk egy új versenypályát:Egy kisvárost:Egy falut:Egy szeméttelepet:De még egy kis oázist is:

Persze érdemes még megemlíteni egy éttermet, egy autópihenőt és dinó szobrokat is, így a kicsit szürke és borzalmasan lapos területből egy igazi turista látványosság lett. Egy korai leaknek köszönhetően azt már a negyedik szezon elején tudtuk, hogy Moisty bizony megkapja a magáét az ötödik szezonra, de szinte bizton állíthatom, hogy nem ez volt az eredeti terv. Az elkotyogott infók miatt viszont ezt a megoldást ötlötték ki, ami egyáltalán nem sikerült rosszul.

Megérkeztek a vikingek

Az Epic úgy érezte, hogy a rengeteg hegyet nem igazán használják ki, így az egyik tetején nem csak egy viking hajó, de egy egész falu megjelent, ahol még a hó is szállingózik, így elképzelhető, hogy a sivatagos és északi biome-ok nem véletlenül kerültek be a játékba, hanem egy esetleges új funkciót promóznak be, mint például a dinamikus időjárás. Ez természetesen csak egy lehetőség, de hatalmas hiba lenne hátrahagyni az előző szezonban megszokott frissítésenkénti változtatásokat, így akár a sivatagi vagy éppen a havas rész is folyamatosan terjedhetne, ami egy kicsit mindig felfrissíteni a pályát.

Lazy Links avagy mikor kapunk Tiger Woods skint?

Szerencsére történt olyan is, amire nem számítottunk, ugyanis Anarchy Acres is eltűnt helyére pedig egy golfpálya került, ahol medencét és egy nagy épületet is találhatunk. Az biztos, hogy ez nagyon felfrissítette a pálya északi részét és végre talán ide is érdemes lesz esni, de nem csak akkor, ha golfozni akarsz a haverokkal. Több, mint valószínű, hogy ez a golfpálya csak a "funfaktor" miatt került be a játékba a történethez pedig nem lesz túl sok köze.

A természet visszafoglalta Dusty Divotot

A hatalmas lyuk melyet a meteor kreált még mindig ott vár minket, ezúttal viszont hoprockok és borzasztó sok fa társaságába, így már tényleg a Last of Us-ban érezhetjük magunkat, a helyszín látogatottsága viszont biztos, hogy bőven visszaesik majd.

A VB döntőre már nincs idő!

Nem sokáig élvezhettük a játékba bekerült stadiont, amit már ki is vett az Epic, pedig a VB-ből még két mérkőzés hátra van. A szezon viszont most kezdődött, így gyorsan kikapták a helyéről, míg helyette egy húsvét szigeteki szobrot láthatunk, amik a pálya egyéb pontjain is felbukkantak.

Az alábbi videóban pedig megtekinthetitek a változásokat egy kicsit részletesebben:

Emellett megnéztük a bunkert is, amelyben semmilyen változást nem véltünk felfedezni, sőt megmerjük kockáztatni, hogy a közeljövőben túl sok jelentősége se lesz, egy kicsit úgy tűnik mintha csak elterelésnek szolgált volna. Valószínűleg még pár újdonság mindig lapul a pályán, de azt szinte biztosra merem állítani, hogy a következő frissítéssel valami újból változik majd. Felesleges már most a hatodik szezonra gondolnunk, de az biztos, hogy az Epic már most elkezdi felépíteni a történetet.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!