1. kör Keleseth vs. 2. kör Keleseth?

Kelesethezni, vagy nem Kelesethezni? Felmerül a kérdés, ha nálunk a Coin, de megéri-e mindig kitenni a Herceget az első körben? Ebben a döntésben segítünk!

A Warlock Zoo változata elszaporodott a ladderen, hiszen piszkosul jó győzelmi arányt tud felmutatni az olcsó pakli. Ennek apropóján egy kis útmutatással készültünk azoknak, akik ezzel a metadeckkel szeretnének játszani, de nem érzik biztosnak magukat a Coin + Prince Keleseth playekkel kapcsolatban!

A Prince Kelesethről már korábbi cikkünkben említést tettünk, mint az egyik legkiegyensúlyozatlanabb kártyadizájnról. Ha sikerül kijátszani az első két körben akkor 10-15 %-kal is megnőhet az esélyünk a győzelemre. Ellenben ha csak a 10. kör után kerül ki a boardra, akkor nagy arányban kénytelenek vagyunk elkönyvelni a vereséget. Kötelező megtartani a kezdőkézben, és mindent meg kell tenni, hogy minél hamarabb játékba kerüljön. De megéri-e minden esetben az első körben „kicoinolni” a Herceget?

Jelenleg négy meghatározó pakli pörgeti a Kelesethet: Recruit Hunter, Shudderwock Shaman, Healzoo Warlock és Standard Zoo Warlock. Ezek közül az első kettő egy sokkal lassabb kombópakli, amíg a Zoo Warlock egy tempo-aggro változat. A Shaman és a Hunter nem igazán profitál a Keleseth képességéből, egyszerűen csak azért van a paklikban, mert nincs olyan másik 2 manás kártya, ami feltétlen szükséges lenne a győzelmek megszerzéséhez. Így ezeknél a változatoknál teljesen felesleges elgondolkodni azon, hogy a Coin + Keleseth vajon jó játék-e az első körben, mert nem az. Második körben csak egy Hero Power érkezhet, ezért nem ér annyit az a lehetséges +1 lény, ami megkaphatja a Keleseth buffot, hogy eldobjuk érte a Coint és legyen egy üres 2. körünk.

A két Zoo viszont teljesen másképp épül fel, így itt érdemes megfontolni a döntést, hogy első körben kirakjuk a Kelesethet. Itt kizárólag a boardépítés az egyetlen célunk és a folyamatos tempoelőny megteremtése, amiben a +1/+1 buff rengeteget jelent. Szinte csak lények szerepelnek a pakliban, így az esetek jelentős hányadában biztos, hogy profitálhatunk belőle, ha az első körben megtoljuk a Kelesethes playt. De az érme másik oldalát sem szabad elfelejteni!

Néhány mérkőzésen az első körös Keleseth egyszerűen nem éri meg azt az árat, amit fizettünk érte. Egy Flame Imp sokkal nagyobb fenyegetést jelent a boardon 1 manáért, az elhasznált Coin életet is menthet, ha beleszaladunk egy Odd Paladinba és nagyon kéne a Saronite Chain Gang, vagy a Despicable Dreadlord, hogy megfordítsuk a meccset. Fel kell mérni, hogy az ellenfelünk ellen a Coin mekkora értékkel bír a Kelesethes tempoval szemben. Bizonyos matchupokban érdemes nagyobb nyomást helyezni a korai szakaszban a szembenálló félre, így például a Druid ellen a Flame Imp + Coin + Flame Imp sokkal nagyobb előnyt jelenthet, mint a Coin + Keleseth az első körünkben. Ezeket észben kell tartani; nem szabad, hogy elragadjon minket a lendület, és gondolkodás nélkül repüljön ki a Herceg a kezünkből.

Az átgondolt lépések hosszú távon profittá válhatnak, ezért még az ilyen „noskill” tempo-aggro Zoo Warlockkal is érdemes megfontolni minden döntésünket.

Ti is beálltatok a Zoo Warlock játékosok sorába? Nektek általában ott van a kezdőkézben a Keleseth, vagy nem vagytok ennyire szerencsések?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!