A Realm Royale még javában alfa, a Hi-Rez viszont máris e-sportra készül

A Realm Royale még javában alfa, a Hi-Rez viszont máris e-sportra készül

Már az erre specializált weboldalát is elkészítették a játéknak!

A Realm Royale igen erősen nyitott a battle royale-ok piacán; nagyon hamar jelentős játékosbázisra tett szert. Nem is csoda, a játék kezdeti marketingje igen erős volt, a fejlesztők pedig időt, energiát nem sajnálva dolgoznak azon, hogy a jelenleg alfában lévő játék minél hamarabb, minél jobb tartalommal legyen feltöltve.

Leleplezték a Realm Royale első BP-jének tartalmát -cukiság a köbön

Zseniális kiegészítőket oldhatunk fel ezzel a bérlettel!

Hetente két-három patch is érkezik akár, és nem csak apró módosításokról beszélünk. Olyan frissítések ezek, amiket más játék csak két hetente, vagy havonta kap meg. Most egy új vonalra próbál rátérni a Hi-Rez, a még bőven alfában levő játéknak komoly e-sport vonalat szeretnének adni, mégpedig egy már bevált módszert, a Fortnite taktikáját követve. Pár nappal ezelőtt a Hi-Rez kihirdette a KEEMSTAR Realm Royale Tournamentet, amit minden héten csütörtökön rendeznek majd meg: a tét pedig nem kevesebb, mint 100 ezer dolllár.

Ez a rendszer sokaknak ismerős lehet, a KEEMSTAR Friday Fortnite Tournament ugyanezen az elven működik, a különbség csupán a pénzben van, ott 20 ezer dollár a tét. Az eseményeket spectate mód híján a résztvevők streamjein keresztül lehet követni, –mivel a Realm Royale szintén nem rendelkezik spectate-tel–, így itt is hasonló rendszer lesz majd valószínűleg. 

A KEEMSTAR kupán felül most a Hi-Rez előrukkolt a Realm Royale Invitationallel is. Itt, mint ahogy a neve is elárulja, meghívott vendégek fognak versenyezni egymással, elsőnek például Drew “Lassiz” Boyd, Justin “Chappie” Andrews és Marcus “Dyrus” Hill. A díjazás ezen a versenyen 10 ezer dollár lesz, a tervek szerint pedig heti kétszer fogják megszervezni. Ez a két nap kedd és szerda, ottani idő szerint délután 3-kor kezdődnek majd az események, ami nálunk este 9-et jelent. Az első felvonás már ma este indul duo formában a Realm Royale hivatalos Twitch és Mixer csatornáin.

A versenyen résztvevők tíz mérkőzést fognak játszani, ötöt NA és ötöt EU szervereken, mivel az indulók ebből a két régióból kerülnek ki. A Hi-Rez szerint nem az számít, hogy kit mennyien néznek, a meghívottak kiválasztásakor azt is figyelembe veszik, hogy ki mennyire foglalkozik a közösségével, mennyire következetesen játszik. A Hi-Rez szándékát mi sem mutatja jobban, minthogy az egész felhajtás köré még egy kifejezetten e-sportra szánt weboldalt is elkészítettek esports.realmroyale néven. 

Szerkesztői vélemény következik

A játék alfában van: a legkezdetlegesebb szakaszban, –még akkor is, hogyha hetente több frissítéssel is látja el a Hi-Rez. A Fortnite-ot is rengeteg kritika éri az e-sport törekvések miatt arra hivatkozva, hogy a játék early access és tele van bugokkal.

Ez részben igaz is, ám köszönhetően a majd egy éves előnyének a Fortnite már fényévekkel a Realm Royale előtt tart, de teljesen kompetitív késznek még most sem lehet mondani. Én személy szerint nem értek egyet a Hi-Rez technikájával, a Realm Royale-nak egyelőre színes játékélményre, nem pedig e-sportra van szüksége.

Ti mit gondoltok, jó úton jár a Hi-Rez, vagy pedig már most ütik a szögeket a játék virtuális koporsójába?

Amennyiben érdekel a játék, a Steam áruházban az ingyenes játékok között megtalálhatod. Ha pedig szeretnél csatlakozni Realm Royale közösségünkhöz, azt oda-, vagy a lenti bannerre kattintva megteheted. Látogassatok el a Paladins Hungary weboldalára is.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!


Kövess Minket!