Hiába a két futamgyőztes, egy harmadik pilóta örülhetett az F1 Nyári Futam végén

Hiába a két futamgyőztes, egy harmadik pilóta örülhetett az F1 Nyári Futam végén

Elképesztően fordulatos két verseny után végül futamgyőzelem nélkül sikerült nyernie egy játékosnak az első F1 Nyári Futamon.

A futamgyőzelem nem jött össze Sztívnek, de valószínűleg ezt egy cseppet sem bánja, miután ő lett az első F1 Nyári Futam abszolút bajnoka a két futam (25%-os versenytáv) alapján, -így egy F1 2018 PC játékkal gazdagodott. A küzdelmeket pedig nem más, mint Bereznay Dániel és Balazsin Bence kommentálta. A Formula 1 e-sportról és a szombati két verseny összefoglalójáról egyébként július 30-án, azaz hétfő reggel 9 órától az RTL Klubon is látható lesz egy összeállítás! Az autók között egyébként semmilyen különbség nem volt, tehát a pilóták egyenlő feltételek mellett vághattak neki a futamoknak.

Az első nagydíj előtt egy időmérő döntött a rajtsorrendről. Nem volt könnyű dolga a versenyzőknek, hiszen az extrém esős Hungaroringen nem volt könnyű az aszfalton tartani a járműveket. Ennek ellenére nagyon szoros volt az utolsó pillanatig, az élmezőnyben a végső sorrend pedig csak pár századon múlott, Vadkan az utolsó néhány másodpercben szerezte meg a pole pozíciót:

Igazából az élen sok változás nem történ a futam alatt sem; szépen sorban haladtak át körről körre a rajtvonalon, azonban Chris folyamatosan a játék deszinkronizációs problémájával küzdött, -így több játékos versenyét is megzavarta-, a futam végén ezért sajnálatos módon törölték az eredményeit, és így a következőn már el sem indulhatott. Sztív egyébként az 5. helyre tudta behozni a Renault-ját. Itt még kevesen gondolták, hogy reális esélye lehet az aranyéremre.

Hungaroring végeredménye:

Spa-Francorchamps száraz időjárási körülmények között már egy jóval izgalmasabb futamot hozott. Egyrészt mert az előző pálya végeredményét megfordították és ez adta ki a rajtsorrendet, másrészt pedig érződött, hogy mindenki meg akarja mutatni. Aztán az Hungaroring első és második helyezettje, Vadkan és Foton a rajtbaleset balszerencsés résztvevői voltak, ki is kellett látogatniuk idő előtt a boxba, így számukra elúszott az esély a végső győzelemre. Magic tulajdonképpen rajt-cél győzelmet aratott, de Sztívvel óriásit csatázott; alig volt néhány tized a két autó között a futam egésze alatt. Mégis Sztív örülhetett a végén, ezzel a második helyével az összesített pontszámot tekintve felállhatot a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Lsd pedig a 10. helyről -kemény és bátor vezetésének köszönhetően- egészen az ötödik helyig küzdötte fel magát:

Pontok ugyan nem látszódnak a második végeredménynél, de ha melléjük írjuk és összeadjuk, akkor Sztív végzett az élen, mögötte holtversenyben Vadkan és Magic, a harmadik pedig Destroyka lett.

Íme a szombati esemény rövid összefoglalója:

A teljes futamot az alábbi csatornán bárki visszanézheti, ha lemaradt volna róla:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!