Hogyan használjuk a crouch peeket?

Hogyan használjuk a crouch peeket?

Hatalmas helyzeti előnyt adhat nekünk, az Epic fejlesztői pedig nem szeretnének foglalkozni vele.

Az LMG megérkezésekor egy frissítés erejéig átélhettük az egyik legrosszabb metát, amikor is mindenki a fedezéke mögül próbálta ellőni a másikat. Ez volt az úgynevezett Ghost peeking, ami egyáltalán nem adott esélyt arra, hogy az ellenfél eltaláljon, ezért az Epic gyorsan reagált is, és kijavították a bugot.

Az új broken LMG-vel még a fedezék mögül is szétlőhetnek

Sajnos a peek bug nem akar megszűnni és ezúttal az LMG esett áldozatául.

Az elmúlt hetekben viszont egy másik nagyon hasonló metódus terjedt el, amit Crouch peekingnek hívnak és most már sorozatban négy frissítésben sem foglalkozott vele az Epic Games, így valószínűleg nem érzik bugnak vagy glitch-nek a használását, ezért megpróbálunk egy picit segíteni abban, hogy hogyan tudjuk ezt használni játék közben.

"Fixed crouch peeking" from r/FortNiteBR

Ahogy a videón látható nem csak rámpa mögül, de akár egy kieditelt falnál is használhatjuk a trükköt, amivel nagyon rövid időt adunk az ellenfelünknek, ha el akarna találni, miközben a mi lövéseink pontosan oda mennek ahova szeretnénk. A legjobb videót eddig tfue készítette, aki szinte hobbiszerűen használja a Fortnite-ban megtalálható összes glitch-et, és kisebb-nagyobb trükköt az előnyszerzés céljából.

Ahogy a videóban is elmondja, a dolog rémegyszerű; csak éppen el kell találni azt az ütemet, ahol nem vagyunk túl lassúak -vagy éppen túl gyorsak-, hiszen akkor összekeveredhet a guggolás és felállás üteme, amivel elkezdenénk ugrálni, ahelyett, hogy csak felállnánk. A lényege az egésznek, hogy a fedezék használata közben pont annyira kell megállnunk, hogy a fejünk ne lógjon ki, majd két különböző gomb lenyomásával (nem a guggolás spammelésével) folyamatosan fel kell állnunk majd le kell guggolnunk, de mint említettem ne túl gyorsan, mert összeakadhat a két animáció. Ha sikerült megtanulni a dolgot, és tényleg a mesterévé válltunk, akkor valahogy így kell kinéznie ennek az egésznek:

Ahogy láthatjuk, tényleg minimális ideig bukkan fel, miközben szinte folyamatosan lő, pontosan oda ahova szeretne. Reméljük, azért az Epic fejlesztői rájönnek arra, hogy ennek nincs helye a játékban, de egyelőre mindenki szabadon használhatja, -így érdemes megtanulni, ha egy picit jobb játékosok szeretnénk lenni.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!