Alighanem a Google jár a legrosszabbul a Fortnite Androiddal

Alighanem a Google jár a legrosszabbul a Fortnite Androiddal

Várhatóan több tízmillió dollárt fog bukni a cég 2018-ban pusztán azért, mert nem a Play Áruházban lehet letölteni az Androidos készülékekre a játékot!

Alig néhány napja, hogy a Fortnite Android verziója elérhetővé vált, a szakértők máris utána számoltak annak, hogy a Google mennyit bukhat majd azon, hogy az Epic Games nem a Play Áruházban tette elérhetővé a játék ezen verzióját. A legtöbb alkalmazást fejlesztő cég nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy kihagyják a Play Store-t, –ám az Epic más cipőben jár.

Hatalmas párbajok után derült fény a Nyári Ütközet döntőjének résztvevőire

Rengeteg szép pillanattal kápráztattak el minket honfitársaink!

A Play Store az Iphone App Store rendszeréhez hasonlóan minden olyan tranzakcióból, ami az ő rendszerükön fut keresztül, 30%-ot levesz, ez pedig hosszútávon nagyon sok pénzt jelent ám. Az Iphone-os verzió esetében az Epic nem tudta kivédeni az App Store-t, mert Iphone készüléken csak olyan alkalmazás futtatható, amit onnan töltöttek le, az Android ennél azonban szabadabb elvű. Viszont a legfrissebb jelentések szerint az iOS verzióval az Epic már 180 millió dollárt termelt, ennek 30%-át (azaz nagyjából 54 millió dollárt) egyszerűen tovább kellett nyújtania az Apple-nek. Nyilván –hogyha a rendszer egészét nézzük– akkor ez nem egy nagy összeg, hiszen az Apple-nek ez szinte kerekítési hiba, ám nekik ezért a pénzért az égvilágon semmit nem kellett, tenniük, csupán hagyni, hogy elérhető legyen a játék a rendszerükben.

Az elemzők az Android verziótól is hasonló számokat várnak: az év végéig nagyjából 50 millió dollártól eshet majd el a Google pusztán azért, mert az Android verziót az Epic weboldaláról kell letölteni.

Ez a módszer azonban aggodalomra is ad okot; a szakértők szerint a felhasználók emiatt jobban ki vannak szolgáltatva rosszindulatú vírusoknak, átveréseknek, scam programoknak, mivel lehet hogy kamu oldalról töltik a játékot, valamilyen kellemetlen extrával együtt. Hogy az Epic merész, ám teljesen érthető lépésének mi lesz eredménye, azt úgyis az idő fogja eldönteni.

Ti kipróbáltátok már az Android verziót?

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!