Kis híján a FaZe-nél landolt s1mple

Kis híján a FaZe-nél landolt s1mple

Az ukrán sztárjátékos egy rajongó kérdésére adott válaszában erősítette meg a régi pletykát.

A Natus Vincere játékosa, Oleksandr “s1mple” Kostyliev hirdetett a Reddit felületén egy kérdezz-feleleket, ahol igyekezett a lehető legtöbb kérdésre válaszolni. Azt is elárulta, hogy jelenlegi csapata előtt megkeresték a FaZe szervezetétől, de ő kitartott a Na'Vi mellett.

"Én vagyok a világ legjobb játékosa" - S1mple AMA

Nagyon érdekes kérdésekre is választ kaptunk az ukrán játékostól.

"Mesélnél nekünk azokról a pletykákról, miszerint majdnem a FaZe játékosa lettél?" – érkezett a kérdés egy felhasználótól, melyre s1mple csak annyit válaszolt, hogy "nagyon régen hívtak a csapatba, de én inkább a Na'Vi mellett tettem le a voksomat". Pontos időpontot azonban nem árult el az ukrán fiatal. Mindenesetre a CS:GO történelem lehet nem így alakult volna, ha s1mple ezt a teljesítményét a FaZe-ben villantja meg. Benne van, hogy vele már Majorbajnok lenne az amerikai szervezet, a Na'Vi nem nyerte volna meg az ESL One Kölnt, vagy GuardiaN talán még mindig az ukrán többségű csapat AWP-se lenne. Természetesen ez csak egy elméleti eszmefuttatás, de biztosan felülírta volna az elmúlt egy-két év történéseit ez az igazolás.

Bármelyik csapatban is szerepeljen s1mple, jelenlegi teljesítménye alapján nagy esélye van arra, hogy idén ő hódítsa el a világ legjobb játékosa címet, –melyet az elmúlt két évben coldzera tudhatott magáénak–, de a brazil új csapatában már nem az igazi, arról nem is beszélve, hogy a Na'Vi már hónapokkal ezelőtt megelőzte a MIBR ötösét a HLTV ranglistáján.

Az év korábbi szakaszában egyébként a régi SK is csábítgatta s1mple-t, melyhez csak ennyit fűzött hozzá: "Nem szeretném a Na'Vi-t vesztesként itt hagyni. Be akarom fejezni azt, amit elkezdtem." Úgy tűnik tehát, hogy s1mple ambíciója és jelenlegi csapata iránti elkötelezettsége távol tartja attól az úttól, melyen –szigorúan elméletben– a MIBR csapatával könnyebben nyerhetett volna versenyeket.

A Natus Vincere következő versenye az augusztus 29. és szeptember 2. közötti DreamHack Masters Stockholm lesz.

Borítókép: flickr.com

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!