Érkezik Mephisto, a Gyűlölet Ura

A Diablo univerzumból ismert démon ezúttal a Nexus-t fenyegeti! Karakter leírás és "hogyan játszd" guide a cikkben!

A Diablo univerzumában már számtalanszor megküzdhettünk ezzel a démonnal, ám mostantól a Nexus állandó lakója is egyben. Mephisto alapvetően egy távolsági sebzést osztó hős, akinek erősségei közé tartozik a területi, valamint az állandó sebzés. Továbbá könnyen hárítja az ellene irányuló tömegirányító képességeket. Ugyanakkor gyengének tűnik a közelharcosok ellen, valamint burst sebzés híján van, és cc szempontjából sincs igazán jól eleresztve. Most pedig nézzük végig, hogy pontosan milyen képességekkel bír Mephisto.

Lord of Hatred passzív segítségével csökken az  az alapképességek töltési ideje, ha egyszerre több ellenfelet találunk el valamelyik támadásunkkal. Ez azt jelenti, hogy folyamatosan nagy sebzést képes egy csapatharcban produkálni, amennyiben a képességei több ellenfélen landolnak.

Q - Skull Missile megidéz egy koponyát, majd egy kis várakozás után ellövi azt, ami sebzi és lassítja mindazokat, akiket eltalál vele. Remek piszkálódó képesség, illetve nehéz elmenekülni, ha eltalál, hiszen belassít.

W - Lightning Nova területre hat, melynek sebzése folyamatosan növekszik, ha több ellenfelet találunk el vele.

Azért lássuk be, elég para, ha Mephisto a nyomodba ered!

E - Shade of Mephisto bizonyos távolságra előre teleportál és egy kis területen maga körül sebez, eztán visszatér saját testébe (eredeti kiinduló ponthoz). Ezzel a képességgel könnyedén elkaphatjuk azokat, akik szeretnének visszavonulni, vagy éppen kiteleportálhatunk egy olyan szituációból, ahol úgy tűnik, hogy csapdába ejtettek. Természetesen oda kell figyelni arra, hogy nemsokkal ezután visszatérünk a saját testünkbe, de addig is sebezhetjük áldozatainkat.

R - Consume Souls felfedi és menthetetlenül rákapcsolódik ellenfeleire, s egy rövid idő után sebzi, lassítja őket. Remek befejező mozdulat lehet, ha minden próbálkozásunk ellenére is meglógtak ellenfeleink. Ha mégsem pusztulnának el mindettől, akkor is tudni fogják a társaid, hogy merre keressék nemeziseinket.

R - Durance of Hate rövid idézési idő után megjelenik egy horda gonosz lélek, hogy az útjukba eső ellenfelet elkapják és egy rövid ideig lekössék, sebezzék. A képesség több ellenfelet is elérhet, ha azok belesétálnak a hatótávolságába, de csak egymás után köti le őket, nem pedig egyszerre!

Consume Souls elől nincs menekvés!

Hogyan érdemes Mephisto-val játszani?

Mephisto lényegében arról szól, miként tudsz helyezkedni, illetve hogy megtalálod-e a legmegfelelőbb pillanatot a támadásra. Minél több ellenfelet találunk el a képességeinkkel, annál hasznosak lehetünk vele. Ne hagyjuk élni azokat az ellenfeleinket, akiknek a mozgását megnehezítették, hiszen előlünk se lesz könnyű dolguk elmenekülni. Teleportáljunk menekülő ellenfeleink után, lassítsuk őket, s ha kell használjuk végső képességünket, hogy befejezzünk egy támadást. Ha egy védett helyről teleportálunk, akkor rövid ideig mehet az offenzíva, majd biztonságosan vissza is tudunk vonulni. Akár az ellenfél tornyokkal felszerelt területéig is be tudunk menni áldozatunkért, majd biztonsággal vissza tudunk térni a testünkbe.

Tizenharmadik szintén a Hysteria kiválasztásával csökkenteni tudjuk Mephisto végső képességének töltési idejét, ha alapképességeinket folyamatosan használjuk. Sőt, a Consume Souls-t újra megidézhetjük, ha sikerül gyilkosságot szerezni vele. Mondanunk sem kell, hogy ezzel a csapattársaink számára is felfedhetjük ellenfeleink hollétét.

Ha ez még nem lenne elég, akkor itt van huszadik szinten a Shade Lord, ami nemcsak, hogy erősíti Mephisto árnyék képességét azzal, hogy megcserélheti az árnyékát és a testét, de a hetedik szinten az összes talentet megkapjuk, ami azt jelenti, hogy a képesség használatával pajzsot, plusz mozgási sebességet kapunk, sőt tovább lassíthatjuk ellenfeleit, ha jól használja E képességünket.

Nektek mi a véleményetek így első látásra? Várjátok már Mephisto-t?

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!