Új videókon pompázik a Darksiders 3

Új videókon pompázik a Darksiders 3

Végre egy hack and slash játék ami nem csak jól néz ki, hanem izgalmasnak is tűnik.

Még július végén írtunk nektek arról, hogy mennyire hirtelen jelentették be a Darksiders 3 érkezését, ami hat év elteltével folytatja tovább a történetet. Ráadásul rendhagyó módon egy Fury névre hallgató női főszereplőt fogunk kapni, aki néha varázslatokkal, máskor meg láncos ostorával tesz rendet az ellenség soraiban. Most pedig –a Gamescomnak hála– két új videót is érkezett, amikből kiderül, hogy pontosan kiket kell majd legyőznünk és hogy milyen játékmenettel vár minket a folytatás. 


Ugyebár a Darksiders 3 története szerint mi fogjuk alakítani az Apokalipszis Négy Lovasának egyikét, így adja magát a feladat, hogy ostorunkat megragadva leckéztessük meg a Hét Főbűnt megtestesítő démonokat. Ahogy a fenti előzetesből is látható, nem lesz könnyű dolgunk, hiszen változatos területeket bejárva ocsmányabbnál ocsmányabb szörnyetegeket kell legyűrnünk ahhoz, hogy a bossokig eljuthassunk. 

Ebben segítségünkre lesznek egyedi mozdulataink, amiket kreatív támadásoknál, védekezéseknél és kitéréseknél egyaránt bevethetünk. Főhősünk gyakorlatilag olyan eszméletlen hentelésekre és kaszabolásokra lesz képes, amit még a God of War főszereplőjének számító Kratos is megirigyelhetne. 


A jól megszokott darálás mellett viszont a szürkeállományunkra is szükség lesz, amit a játék rendezője és pályatervezője egyaránt megerősített. Elmondásuk szerint ahhoz, hogy tovább tudjunk jutni bizonyos pályarészeken, agytornáztató fejtörőket kell megoldanunk, amik egyfelől üdítően hathatnak, másfelől pedig fan servicek is, hiszen a korábbi epizódokban is helyet kaptak az efféle megoldások. 

Emellett szerepjátékos vonásokkal is rendelkezni fog a játék, hiszen olyan irányba fejlesztjük majd karakterünket, amilyenbe csak szeretnénk. Fury-val az előző részhez viszonyítva azonban jóval kevesebb ellenféllel kell megküzdenünk, viszont sokkal több taktikázásra, megfontolt mozdulatra lesz szükségünk ahhoz, hogy győztesen kerülhessünk ki a párharcokból. 

A Darksiders 3 november 27-én jelenik meg PC-re, XBOX ONE-ra és PlayStation 4-re.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!