Jacksonville után az EA ideiglenesen szünetelteti a Madden Classic kvalifikációit

Andrew Wilson, az EA Games vezérigazgatója közleményt adott ki!

Augusztus 26-án sötét napra virradt Amerika, és vele együtt az egész gaming világ. Helyi idő szerint a délutáni órákban lövöldözés történt egy Madden NFL versenyen. Két ember meghalt, kilencen pedig megsebesültek. A tragédia körülményeiről az alábbi cikkünkben olvashattok bővebben!

Floridai dráma: játékostársuk lövöldözött az e-sport versenyen, három halott, tucatnyi sebesült

Három halott, közel tucatnyi sebesültje van a floridai mészárlásnak.

A történteket az EA Games sem hagyhatta szó nélkül, a cég vezérigazgatója, Andrew Wilson adott ki közleményt!

A játékosainkhoz és a közösséghez,

Szerettem volna megosztani néhány gondolatot a jacksonville-i borzalmas és értelmetlen erőszakról, ami a Madden NFL versenyen történt. Tudom, hogy sokunkat –köztük engem is– teljesen sokkolt az eset. Az illetékeseink igyekeznek mindent megtenni amit csak lehet, ebben a szörnyű szituációban!

Ez egy felfoghatatlan tragédia, Elijah Clayton és Taylor Robertson a legkitűnőbb versenyzőink között szerepeltek, borzalmas, hogy ilyen módon kellett eltávozniuk. Tiszteletre méltó, élettel teli és tehetséges játékosok voltak. A játék és a versenyek iránti szeretetük nyilvánvaló volt; az elmúlt években rengeteg eseményen vettek részt. Mindent megteszünk, hogy segítsünk átvészelni Taylor és Elijah családjának ezeket a nehéz időket, ezúton is mély együttérzésünket fejezzük ki minden érintettnek.

Ez az esemény az egyik kvalifikációs versenyünk volt a Madden Classic-ra, –a szezon első Madden EA Major versenyére. Ezeket az eseményeket a partnereink irányítják, ám a versenyképesség biztosítása és a játékosok visszajelzései érdekében szorosan együttműködünk velük. Arra a döntésre jutottunk, hogy nem tartjuk meg a hátralévő három Madden Classic selejtezőt, amíg ki nem dolgozunk egy megfelelő biztonsági protokollt a versenyzők és a nézők megóvására. A partnereinkkel közösen dolgozunk ezen, hogy egységes rendszert hozhassunk létre minden versenyünkön.

Mindannyian érintettek vagyunk abban, ami Jacksonville-ben történt. Ez volt az első alkalom, hogy szervezetként egy ilyen tragédiával kellett szembenéznünk. Megkérek mindenkit arra, hogy támogassák egymást ezekben a nehéz időkben!

Andrew Wilson - CEO, Electronic Arts

Andrew soraiból jól kivehető, hogy az egész cég döbbenten áll az események előtt, –a következő hetekben, hónapokban pedig jelentős erőforrásokat fognak arra fordítani, hogy ilyen még egyszer ne történhessen meg.

Az Esport1 szerkesztősége együttérzését és támogatását fejezi ki az eset résztvevőinek, valamint az áldozatok családjainak és hozzátartozóinak. Reméljük, hogy a jövőben soha többet nem fordul elő hasonló eset, és mindenki nyugodt szívvel, az e-sport iránti rajongásból jár majd versenyekre.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!