Így gyakorolhatunk még hatékonyabban, bemutatjuk a Fortnite scrimek világát

Így gyakorolhatunk még hatékonyabban, bemutatjuk a Fortnite scrimek világát

Akinek komoly tervei vannak a Fortnite e-sport terén, –vagy egyszerűen csak szeretne fixen jó játékosok ellen gyakorolni–, az olvasson tovább!

A Fortnite –annak ellenére, hogy meghódította a világot– igen sok területen szenved még hiányosságokat. Kompetitív oldalról, mint egy falat kenyér, úgy kellene már bele egy observer mód a közvetítésekhez, illetve egy ponttáblázat, ami a kupák adminisztrációját egyszerűsítené meg nagyban. Van azonban egy másik –kevésbé látványos– terület is, ahol a játék még nem forrt ki teljesen, és jó eséllyel nem is nagyon fog. Ez a teljesítmény alapú matchmaking rendszer.

Firni és társai hozták össze az eddigi legnagyobb magyar squad winstreaket

A négyes fogat közel három tucat mérkőzést nyert meg zsinórban!

Ez a rendszer azt a célt szolgálja évek óta más játékokban, hogy a mi tudásszintünkhöz közeli ellenfeleket kapjunk meg. A Fortnite-ban ilyen rendszer kérdéses, hogy üzemel-e, februárban felmerült annak a lehetősége, hogy az Epic szépen csendben betett valami ilyesmit a játékába, ám egyértelműen sosem sikerült ezt bizonyítani. Tehát a játékosoknak más módot kellett találniuk arra, hogy erősebb ellenfelekkel állhassanak ki. E célból jöttek létre az úgynevezett scrim/snipe oldalak, és Discord szerverek.

Ezeken a Discordokon olyan játékosok gyűlnek össze, akik kihívást keresnek a játékban, komolyabb ellenfelekkel szeretnének kiállni. A scrimnek is vannak különböző fajtái, vannak a sima scrimek és a pro scrimek. A sima scrimek is tovább ágazhatnak, vannak olyan edzőmeccsek, amiket nem kötnek k/d-hoz, ám a legtöbbnek van valamilyen minimális követelménye. Ez többnyire 2-es k/d szokott lenni, de előfordul még magasabb követelmény is. A scrimek lezavarásának leggyakoribb módja egy egyszerű visszaszámlálás. A játékosok összegyűlnek egy voice szobában, a scrimhez tartozó bot pedig visszaszámol, majd a játékosok a megfelelő pillanatban rányomnak a ready-re. Ez egy működő technika, egész jó eredményekkel szokta őket bedobni a mérkőzésekbe. A csatlakozás után a játékosok beírják a szerverazonosító végét vagy elejét a közös chatre, ebből megtudhatják hányan is vannak az adott mérkőzésben. Ha összegyűlik 60-80-100 ember, –ami a több tízezres közösségekben egyáltalán nem nehéz feladat–, akkor többnyire 8-10-12 játékost egy game-be szokott bedobni.

Ezt a rendszert egy barátommal mi is tesztelgettük néhány hónapja, külön-külön egyszerre elindítottunk soloba egy meccset, tíz alkalomból pedig hatszor ugyanabba a lobby-ba kerültünk; a technika tehát abszolút működőképes.

Vannak azonban olyan scrimek is, amik profibb körülmények között zajlanak. Az Epic Games időnként a legnagyobb közösségeknek kiutal néhány custom szervert, ahol egyszerűen összehozhatják a játékosokat, vagy épp kiemelt mérkőzéseket tarthatnak a legeredményesebb harcosoknak. Ez már lényegében a scrimek krémje, ahhoz, hogy egy ilyen mérkőzésbe valaki bejuthasson otthonosan kell mozognia a ranglisták élén.

A cikk azonban nem lenne teljes hogyha nem hoznánk néhány példát is ezzel foglalkozó Discord csatornákra. IDE kattintva találhattok egy listát, amin többféle szerver is szerepel. Ezek közül kiemelten ajánljuk a Fortnite EXP Discordot, a csoport létszáma azóta közel 43 ezerre nőtt!

A lehetőség tehát adott, ezekhez a scrimekhez ingyen és bérmentve lehet csatlakozni, csupán egy minimális angoltudás és a fejlődni akarás kell hozzá! Sok sikert mindenkinek!

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!