Minden, amit a Mythic+-ról tudni érdemes

Minden, amit a Mythic+-ról tudni érdemes

A Legion óta ez is rengeteget változott, így körbe járjuk, hogy mire számíthatunk pontosan szerdától.

Szinte nem is gondolná az ember, de már három hét eltelt a Battle for Azeroth megjelenése óta, –így elérkeztünk a negyedik heti resethez, ami egyben azt is jelenti, hogy véget ért az úgynevezett "Pre-Season". Holnaptól kipróbálhatjuk Normalon és Heroic-on Uldirt, megjelenik a kiegészítő egyik hatalmas újdonsága, amit a Warfront névre keresztelt a Blizzard és végül, de nem utolsó sorban a Mythic+ szezon is elindul, amit ezen cikkben egy kicsit alaposabban átrágunk.

Sokan kihasználták a World Quest hibáját - büntetések várhatók

Szerencsére a Blizzard már rajta van az ügyön, és a glitch kihasználása miatt megkeresik majd a játékosokat.

A Mythic+ nagyságrendileg ugyanúgy működik majd, mint azt a Legionben megszokhattuk, de van jó pár különbség, amire érdemes odafigyelnünk.

Nem farmolhatunk Azerite Geart

A jelenlegi Mythic-kel ellentétben az utolsó bossok nem dobnak majd garantált Azerite Geart a szerencséseknek, sőt egyáltalán nem kaphatunk majd ilyet. Így az Azerite Armort csak a Fortunának köszönhetően fejleszthetjük, hiszen nem lesz olyan lehetőség, amivel grindolva szerezhetnénk meg a három itemet. Természetesen azért nem engedte el teljesen a kezünket a Blizzard, hiszen a heti drop ezután jóval többet jelent majd, mint ezidáig.

Heti Challenger Chest

Mostantól minden héten akár három tárgyat is kaphatunk a ládákból! Ez a szám teljesen véletlenszerű, így csak itt reménykedhetünk abban, hogy akár egynél több Azerite geart kapunk, hiszen az sem Titanforge-olhat a hagyományos Mythic +-ozás közben. Az RNG itt is nagy szerepet játszik majd; készüljünk fel arra, hogy néha egy gyenge trinkettel távozunk a heti ládától, míg egy barátunk vagy klántársunk, akár három jobb itemet is kaphat.

Nincs többé Gear csere

A Legion alkalmával rengetegen használták azt a taktikát, hogy Trash-elés közben az AOE geart, míg Boss-nál a Patchwerk/Solo geart használták. Ezt beszüntette a Blizzard, így innentől ki kell phase-elnünk vagy be kell fejeznünk a Dungeont, ha változtatni szeretnénk a felszerelésünkön.

Bonus Roll

A Raidekből jól megszokott Bonus Roll-t mostantól Mythic+-on is tudjuk használni, így minden boss után lehetőségünk lesz szerencsét próbálni egy újabb tárgyért. Ettől függetlenül mostantól csak két Rollt vásárolhatunk meg, ezért bölcsen kell elhasználnunk őket.

Affix változtatások

Az Affixok is bőven változtak, hiszen a Tyrannical és a Fortified mostantól kettes szintű lett, míg +10-től egy új mechanikát köszönthetünk Infested néven. Ez az Affix néha megfertőz egy-egy trash mobot, akik onnantól 3 másodpercenként 10% HP-t töltenek a körülötte álló trash-eknek, így ők lesznek a party prioritásai. A bulinak viszont itt még nincs vége: a mob halála után újabb két kis Spawn of G'huun esik ki a hullából, amik elindulnak a legközelebbi trash-hez. Ha eljutnak oda, akkor őket is megfertőzik egy egy másodperces cast után, –amit megszakítani nem lehet, csak Hard CC-vel tudjuk megállítani, ellenkező esetben megkapják a roppant idegesítő affixot. 

Emellett még öt affix kapott különböző változtatást:

  • Az Explosive orbok mostantól pirosak nem pedig zöldek lesznek és a Fel Explosive helyett csak simán Explosive-nak hívják majd
  • Az Enrage mostantól leszedhető a Druid Soothe, vagy a Hunger Spirit Shock spelljével is
  • Necrotic Rot 3% per stack helyett, már csak 2% stack healt csökkent
  • A Grievous Wound mostantól csak 1,3% életerőnket sebzi 2% helyett, minden harmadik másodpercben
  • A Bursting 10% helyett körülbelül 7,5% életerőt szed le rólunk mostantól, de ez a változtatás még nem került tesztelésre és nem is erősítette meg a Blizzard

Szerzett tárgyak Item szintje

A következő táblázatban láthatjátok, hogy pontosan milyen tárgyakat is kaphatunk az adott Mythic elvégzéséért, vagy a heti ládából.

Az első héten viszont még marad a 355 maximum, így nem éri meg +5-ös kulcsnál jobbat csinálni, kivéve, ha megszeretnénk szerezni a legnagyobb szintű heti droppot.

Első heti Affixok

Végül, de nem utolsó sorban pedig –a legfrissebb hírek szerint– egy Sanguine, Necrotic, Fortified héttel kezdünk, ami nem a legveszélyesebb, de van néhány Dungeon, ahol azért jobban oda kell figyelnünk a rengeteg Trash vagy a folyamatos DoT-ok miatt (Például: Atal'Dazar vagy Motherlode)

A következő képen a béta kiosztását láthatjátok, ami könnyen lehet, hogy az élő szerveré is lesz.

Ezen információk birtokában már nem okozhat a gondot a +5-ös kulcsok legyűrése. A nagyobb iLevel kedvéért pedig érdemes egyetlen +10-est is megcsinálni, hogy a következő resettel, akár három nagyobb szintű tárgyat is nyissunk.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!