Szeptemberi újdonságok: Goblin Giant, kártya cserék és miegymás

Szeptemberi újdonságok: Goblin Giant, kártya cserék és miegymás

A Supercell fejlesztői csapata elárulta, hogy milyen újdonságokkal készülnek az iskolakezdésre!

Sokaknak a szeptember eleje szomorúan indul: újra be kell ülni az iskolapadba, és több, mint 250 napot várni a következő nyári szünetre. De a Supercell csapatára ebben a bús időszakban is lehet számítani: egy hónap eleji frissítéssel próbálták meg felrázni a tömeget. No, de még milyennel! Nemrég jelentették be az új lapot és már itt is van, –méghozzá egy igen különleges Token rendszerrel egyetemben. Ebben az újításban higgyétek el, tényleg minden benne van! Mi pedig egy picit közelebbről megnézzük veletek azt, hogy mitől fog a feje tetejére állni a szeptemberünk!

Hello Goblin Giant!

Igaz, alig egy hete jelentették be hivatalosan, hogy mi is lesz a következő kártya, ami helyet kap majd a Clash Royale-ban, de a mai nappal (szeptember 5.) már fel is lehet oldani! A Goblin Giant egy 6 elixírt kóstáló Epic kártya, amelyet a Jungle Arénában (és természetesen az afölött) lévő játékosok tudnak feloldani. A hatalmas Goblin méreteit meghazudtolva gyorsabb többi óriás társánál, érdekessége pedig az, hogy hátizsákjában két (normál) Spear Goblint cipel. Amíg az óriás él, addig a Spear Goblinok a zsákból támadnak az ellenséges egységre, halálát követően kiugranak belőle és saját útjukra indulnak. 

A Token rendszer

Egy igen nagy újítással is megajándékoztak minket a fejlesztők, ez pedig nem más, mint a Token rendszer! A rendszer egy már régóta fennálló, a játékosok által gyakran ismételt kérésre talált megoldást. A tokenek segítségével becserélhetsz olyan kártyákat, amiket nem szeretnél (esetleg sok van belőlük, vagy nem játszol velük annyit) olyanokra, amelyeket igen. A legjobb az egészben pedig az, hogy ezek alól a Legendary lapok sem képeznek kivételt. A tokeneket legegyszerűbben a boltban tudod majd beszerezni, de Clan War-ok és Challengek alkalmával is hozzájuk juthatsz majd. A csere menete hasonlít a clan-odban folyó card request-ekhez, azonban ezeket egy teljesen másik fülön lehet majd véghez vinni természetesen a klánodon belül.

Clan Wars

A Clan Wars is kapott egy-két újdonságot szeptemberre. Most viszont újabb láda helyett zsákot. Azonban őt sem szabad ám alá becsülni! A zsákban rengeteg kincs lapulhat: sokkal több arany, mint azt eddig megszokhattuk, sőt akár Trade Token is! De ahhoz, hogy bezsebeld a Chest-et majd a War Bounty-t kötelező lesz játszanod a Collection Day-en és a War Day-en is! Ha pedig esetleg annyira menő vagy, hogy már az összes létező csatát teljesítetted a Collection Day-en, akkor nyugodtan játsz 2v2-es ütközeteket csapattársaiddal.

Újítások hada

Az egyik legszembetűnőbb "újítás" a videó elején csatlakozó Drew, aki nem olyan régen lépett be a Supercell csapatába. De egy tag felvétele számunkra nem olyan szembetűnő újítás ugye? Inkább szeretnétek valami érdekesebbről olvasni? Nos, szeptembertől már a clan csetben is lehet használni az emote-okat. Ezen kívül szigorítani is lehet már a clan-ba való belépést: mostantól akár 6400 kupát is lehet kérni a csatlakozni kívánó tagoktól (pontosabban be lehet állítani, hogy minimum annyival rendelkezzenek). Ha 2v2-es ütközetre adod a fejedet, akkor innentől kezdve csapattársad elixír szintjét is láthatod majd (pont úgy, ahogyan a tiédet). Sőt a spectator módban az éppen akkor kijátszott kártya is megjelenik a királyok feje felett. A következő nagy újítás pedig a kártyák szintjének egyesítése lesz méghozzá úgy, hogy a jelenleg meglévő kollekciód nem szenved majd hiányt. De mégis mit is jelent ez?  A különböző egyediségű kártyák (Common, Rare, Epic, Legendary) szeptembertől azonos erősségi szinten kezdődnek majd. Ezzel a kezdő játékosokat próbálja majd meg segíteni a játék a gyorsabb megértésben. Ezen kívül a rendelkezésedre álló lapokat mostantól szint szerint is lehet ki lehet majd válogatni egy új funkció segítségével.

Balansz frissítések

Végül, de nem utolsó sorban a balansz változtatások sem maradhattak ki a sorból. Azonban most  csak rövid áttekintéssel, ugyanis inkább az új kártyán és rendszereken volt a hangsúly.

  • Valkyrie: támadási sebesség (lassabb) 1.4 mp -> 1.6 mp
  • Royal Recruits: sebzés +12%
  • Barbarian Barrel: árcsökkentés 3 -> 2, sebzése -9%, hatótáv csökkentés 7 -> 5, a visszaütést eltávolították
  • Witch: életpontok -3.5%
  • Prince: életpontok +5%
  • Lightning: sebzés +5%
  • Royal Hogs: támadási sebesség (lassabb) 1.1 mp -> 1.2 mp
  • Cannon Cart: hatótáv csökkentés 5.5 –> 5
  • Zappies: az újratöltési mechanikát megváltoztatták

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!