TSM Daequan előállt egy ötlettel, amivel szerinte ki lehetne egyensúlyozni a shotgunokat

TSM Daequan előállt egy ötlettel, amivel szerinte ki lehetne egyensúlyozni a shotgunokat

Néha nem árt meghallgatni a profik ötleteit, –elvégre ők azok, akik a játék minden egyes porcikáját ismerik.

Az ötödik szezon egy végtelenségig vitatott metát hozott el a BR szigetre. Az Epic Games kirúgta a double Pump meta utolsó mankóját is, –ezzel pedig beköszöntött a shotgun+smg kombináció, amit sokan egyszerűen csak "spam meta"-ként emlegetnek. Valahol igazuk is van, –hiszen egy közelharc jelenleg nem áll másból, mint hogy lövünk shotgunnal, aztán nekiállunk SMG-vel túrni az ellenfelünket. Eleinte a közösség többnyire élvezte a változást, kisebb hangsúlyt kaptak ugyanis az akkoriban igencsak bugos shotgunok, jobban előtérbe kerültek az SMG-k, a közelharc egy új, frissítő mechanikát kapott.

Szinte biztosan kikerül a viking falu a hatodik szezonban

A legújabb skinek artja jó pár dolgot elárul nekünk, ha kielemezzük.

Azonban az építőelemek –különösen a wood wall– gyengítésével a spam meta még inkább elhatalmasodott, a Pump, a Heavy és a Tactical Shotgunba pedig még a Double Barrel Shotgun felbukkanása is belerúgott egyet. A legújabb shoti a régi double Pumpos időket idézi picit, lövési sebessége ugyanis ahhoz közelít, igaz csak két elsütés erejéig. A fegyver használata kockázatos, ám megfelelő kezekben halálos. Tekintve, hogy csak két lövésünk van, aztán egy hosszabb újratöltési idő következik, a fegyver nem hagy hibázni. Ha misselsz, akkor a shotgun harcot buktad, marad az építés és egy másik fegyver.

A Grappler behozatala a DBS hatékonyságát csak még tovább növelte, ezzel ugyanis még könnyebb ledolgozni azt a távolságot, ami a DBS nagy gyengesége. Ha egyszer sikerül az ellenfelünk arcába másznunk, a giga sebzés szinte garantált. Nem véletlenül posztolta egy játékos ezt a képet sem azzal a címmel hogy: nem vagyok egy félős ember, de ez engem is megijeszt!

Ha figyeljük egy kicsit a nagy streamerek, versenyzők adásait, láthatjuk, hogy előszeretettel használják a DBS-t, ugyanis van benne szufla dögivel. TSM Daequan erre a problémára talált ki egy módszert.

Daequan véleménye alapján, akinél Double Barrel shoti van, az megnyeri a közelharcot. Szerinte a váltási delay megszüntetése esélyt adna a többi shotgun számára is, hogy felvegyék a verseny a Double Barrellel.

Akiben szintén felmerült az, ami bennünk is, hogy "de hát akkor egy double Double Barrel Shotgun csak még op-bb lenne", az ne aggódjon Daequan tervében ezen a fegyveren megmaradna a delay. A másik ötlete pedig, hogy a Pump sebzését kellene visszaállítani, illetve a Tacticalnak kelleni kisebb szórást adni, így ez a két mordály is könnyebben vehetné fel a versenyt a Double Barrellel. Daquean is kihangsúlyozza, hogy mivel a DBS Legendary kategóriás, –így erősebbnek kell lennie a többinél, de nem ennyire.

Mint följebb is említettem, a fegyver használata megfelelő ügyességet igényel, aki arra vetemedik, hogy DBS-t visz magával a továbbiakban, annak nem árt nagyon jól építenie, egy biztonságos zóna nélkül ugyanis esélyünk se lesz újratölteni a fegyvert.

Időnként nem árt meghallgatni a profik véleményét is, a League of Legends-et fejlesztő Riot Games például szorosan együttműködik profikkal és magas szintű játékosokkal, akik kívül-belül ismerik a játékot, –így a fejlesztők által kitalált változtatásokról helytálló szakmai véleményt tudnak alkotni.

Ti mit gondoltok, tényleg ekkora különbség van a shotgunok között?

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!