"A VR bátrabbá és dinamikusabbá tudja tenni az embert" - Molnár Attila interjú

A hazai VR-ozás és VR e-sportolás szakértőjével, Molnár Attilával beszélgettünk a VR játékok élettani hatásairól.

Sokat vitatott dolog az, hogy a VR milyen hatással is van a szervezetünkre. Tény és való, hogy egy olyan eszközről beszélünk, ami az érzékeinket megtéveszti; olyan illúziót kelt számunkra, ami a testünkre és az agyunkra különleges hatással van. Aki már kipróbált valamilyen VR eszközt, tapasztalhatott enyhe, vagy erősebb rosszullétet utána, ami nem feltétlenül azért van, mert az ő szervezete nem fogadta be a VR-t, –a probléma mögött sokkal inkább technikai okok húzódnak, illetve arról is megoszlanak a vélemények, hogy mennyire tesz jót ez az egész a látásunknak.

A lebegés adta szabadságra invitál minket az Echo Arena

Heldeus | 18/09/14 13:00 Nem olyan régen bemutattuk az e-sportok egy merőben új válfaját, a VR e-sportot, -amiben fizikai erőnlétet igénylő jellege miatt hatalmas potenciál van. Ez a fajta e-sport lehet a híd az e-sportok és a hétköznapi sportok között; ennek segítségével talán a laikus emberekhez is sikerül közelebb hozni az e-sportok, –és így a játékok– világát.

A képernyő néhány centire van a szemünktől, amiből a képet egy halszemlencsén keresztül kapjuk meg, és noha a modern kijelzők már hatékony szemvédelemmel vannak ellátva, a kérdés még akkor is fennmarad. Szerencsére van az országban egy olyan VR szakértő, aki az elmúlt éveit a VR szemüvegek, illetve a VR világ tanulmányozásával töltötte. Nem olyan rég Molnár Attila VR edzőtermében, a Linkup - VR bárban jártunk, hogy beszélgessünk vele a VR élettani hatásairól, illetve hogy bővebb betekintést kapjunk ebbe a világba.

A negatív tévhitek mellett azonban a VR szerencsére pozitív hatással is van nem csak a szervezetünkre, a személyiségünkre is. Attila a vele készített interjúban erről is mesél.

A VR egy meglehetősen új terület, aminek rengeteg része vár még felfedezésre, fejlesztésre, és pontosan ezért roppant érdekes. A VR e-sportok nagyszerű hidat jelenthetnek az e-sportok és a hétköznapi sportok között; így pedig a laikus emberek számára is sokkal elfogadottabbá válhat a játékok világa.

Amennyiben érdekel titeket ez a terület, csatlakozzatok VR e-sport közösségünkhöz!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!