A lebegés adta szabadságra invitál minket az Echo Arena

A lebegés adta szabadságra invitál minket az Echo Arena

A VR e-sportok másik nagy képviselője még a többi játékhoz képest is különleges élménnyel ajándékoz meg minket!

Nem olyan régen bemutattuk az e-sportok egy merőben új válfaját, a VR e-sportot, –amiben fizikai erőnlétet igénylő jellege miatt hatalmas potenciál van. Ez a fajta e-sport lehet a híd az e-sportok és a hétköznapi sportok között; ennek segítségével talán a laikus emberekhez is sikerül közelebb hozni az e-sportok és így a játékok világát.

Tudtátok, hogy VR-ozni már versenyszerűen is lehet?

A VR-ról már mindenki hallott, na de a VR e-sportról már kevesebben, –pedig ez lehet az igazi híd a sportok és az e-sportok között! Heldeus,orobeRto | 18/08/23 17:15 Napról napra egyre nagyobbra duzzad az e-sport és a videojátékok után érdeklődők száma.

Egy játékot már részletesen be is mutattunk, ez az Unspoken volt, amiben varázslóbőrbe bújva kell rendet teremtenünk a világban. A játékot természetesen mi is kipróbáltunk, és készítettünk róla egy élménybeszámolót is.

Most azonban megjelenés és stílus tekintetében is picit más vizekre evezünk, a következő játék a palettán az Echo Arena, ami még a többi VR játékhoz képest is különleges élményt nyújt nekünk. Zéró gravitációs környezetben kell helytállnunk két különböző arénában is. Aki a lövöldözős FPS játékokat kedveli, annak az Echo Combat lesz a kedvence, aki viszont inkább a sport felé hajaz, annak az Echo Arena disk pályáján lesz a helye. Menjünk is végig a két fő játékmódon.

Echo Combat

A 3v3 formátumra épülő játék egyik leglátványosabb része az Echo Combat, ahol ellenfeleinkkel egy akadályokkal, búvóhelyekkel teletűzdelt pályán kell összecsapnunk, természetesen ezt továbbra is 0 gravitáció mellett. A folyamat bizony csöppet sem egyszerű; többféle fegyver, illetve kiegészítő áll rendelkezésünkre, a megfelelő célzás mellett azonban nagyon ügyelnünk kell a mozgásunkra is. Magának a játéknak a különlegessége, hogy minden tereptárgy megfogható. Belekapaszkodhatunk bármibe ami a szemünk elé kerül, még akár a játékosokba is: az élő pajzsként való használás bizony egy lehetséges dolog.

A mozgásunkat négy rakéta segíti. Van egy nagyobb szerkezet a hátunkon, két finomabb eszköz az alkarunkon, és egy fékezőrakéta a mellkasunkon. Ezek segítségével –no meg a saját testünk erejével– kell közlekednünk az arénában. Mint ahogy mondtam, minden felület megfogható, ezáltal pedig bárhonnan el is tudjuk lökni magunkat.

A fegyverek és kiegészítők különféle stílusa miatt többféle játékstílus is alkalmazható. Van olyan "build", ami közelharcra használatos, illetve olyan, amivel jobb, ha tartjuk a távolságot. A fenti videóban egy klasszikus játékmódot, a Payload tolást követhetjük figyelemmel.

Echo Arena

A játék másik, valamivel talán barátságosabb módjában egy kicsit frizbiznünk és egy kicsit fociznunk kell. A szintén 3v3 módban az a feladatunk, hogy egy korongot az ellenfelünk kapujába juttassunk. Természetesen ez nem olyan egyszerű feladat: a frizbit bizony elcsórhatják a kezünkből –no meg a pálya is tele van mindenféle kiszögelléssel– hogy ne lehessen csakúgy a pálya túloldaláról bevágni a "hálóba".

Mind az Echo Arena, mind az Echo Combat zseniális képviselője a VR játékoknak, illetve a VR e-sport játékoknak. Kellően összetettek és nagyszerű élményt nyújtanak, ugyanakkor a szabályok kellően egyszerűek ahhoz, hogy előismeret nélkül is élvezzük a mérkőzéseket. Hamar át lehet látni, hogy mi is a cél, ez pedig egy nagy pozitívum minden tekintetben.

A játékot természetesen mi magunk is ki fogjuk próbálni; ilyen élményt kár lenne kihagyni, –hamarosan érkezünk róla egy élménybeszámolóval! 

Ti próbáltátok már?

Amennyiben érdekel titeket ez a világ, csatlakozzatok VR e-sport közösségünkhöz!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!