Gyorstalpaló: Hogyan játsszuk körbe a Mage Secreteket

Gyorstalpaló: Hogyan játsszuk körbe a Mage Secreteket

Fejtörést okoz a secretek körbejátszása? Mutatjuk, hogy mit tehetsz egy Mage ellen!

A Mage paklik manapság már nem épülnek kifejezetten secretekre, így többnyire Counterspell és Explosive Runes jöhet szembe standard módban és arénában is. Még mielőtt az Ice Block a Hall of Fame-ben végezte, az Exodia Mage előszeretettel használta az Ice Barrier-rel egyetemben, de persze bármikor szerezhető egy ettől eltérő –például a Primordial Glyph-ből–, ezért aztán vegyük sorra mindazt, amivel körbejátszhatóak ezek a titkos varázslatok.

A Mage Secretek körbejátszása

A csoportosításuk

A nyolc játékban lévő secret közül három a varázslatokra, három a lényekre és kettő a támadásra reagál. Természetesen mindegyik célja az, hogy három manáért minél nagyobb tempó előnyt sajtoljon ki belőle játékos, ezért minél olcsóbb lapokkal kell a körbejátszásukra törekednünk.

1. lépés: Helyzetfelismerés

Hacsak nem blöfföl az ellenfelünk, akkor az esetek többségében a secretek a paklijához lesznek igazítva. Ha például Mana Wyrm a nyitása, akkor Counterspell, Mirror Entity és Explosive Runes secretekre kell számítanunk, de ha a kör elején nem hívott semmit, akkor viszonylag fellélegezhetünk, hiszen kontroll típusúakat választott, mint amilyen az Ice Barrier. Elképzelhető, hogy menet közben jutott hozzá egy különlegeshez, és ilyen esetben jön képbe a második lépés.

2. lépés: Hero Power, fegyverek és páston lévő szörnyek

Szerencsésebb esetben a Druid Hero Power-jével vagy a kezünkben lévő fegyverrel az ellenfél hősét betámadva aktiválhatjuk az Ice Barrier-t, esetleg a Vaporize-t a leggyengébb lényünkkel bevitt támadással, ezért mindenképp ezzel ildomos indítani. Ha nem jött be, akkor még mindig ott a harmadik lépés.

3. lépés: Haszontalan lapok beáldozása

Másodikként kezdtél, és az ellenfeled egy Mage? Tartsd meg a coint! Kijátszottál egy Fire Fly-t? Ne rakd ki rögtön a Flame Elementalt, hanem várj a secretre! Igazából bármilyen olyan olcsó spell és minion szóba jöhet, amik kijátszása aktiválhatja a Counterspell, a Mana Bind, a Spellbender, a Frozen Clone, a Mirror Entity vagy az Explosive Runes hatását. Pár dologra azért nem árt figyelni. Ha kifejezetten hatékony Battlecry, Deathrattle vagy egyéb mechanikákkal rendelkező lapokat kaparint meg ellenfelünk, akkor azok szinergiába léphetnek a kezében vagy a páston lévő lapjaival, illetve ha nagyon alacsony a HP-d, akkor olyan minionokat játssz ki, amik legalább 6 HP-vel rendelkeznek, valamint olyan varázslatokat, amik a lényekre gyakorolnak hatást, –például ha kezedben van egy Arcane Missiles és egy Breath of Sindragosa, akkor utóbbi a befutó.

A Mage és a Secretek a jelenlegi metában

A standard formátum rangsorolt meccseiben olyan Mage paklik teljesítenek kimagaslóan –ahogy azt már a bevezetőben is említettük–, amiknél többnyire Counterspell és Explosive Runes titkok bújnak meg a kérdőjel mögött. Ha arénáról van szó, akkor jó tech lap lehet a Chief Inspector, ami 5 manáért ellenfelünk összes kijátszott secretét megsemmisíti, –ennek hiányában pedig érdemes végigzongorázni az előző bekezdésben ismertetett három lépést.

Kihagytunk esetleg egy fontos lépést, esetleg ismertek egyéb trükköket? Osszátok meg velünk!

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!