Bejelentették az F1 Esports Pro Series futamait, –és magyar pilótának is szurkolhatunk!

Bejelentették az F1 Esports Pro Series futamait, –és magyar pilótának is szurkolhatunk!

Tavalyhoz hasonlóan most is versenyben lesz egy magyar fiatalember az F1 Esports Pro Series világbajnoki címéért, –ráadásul pont a tavalyi bajnok csapattársaként.

Hivatalosan is bejelentették a második Formula 1 Esports szezon pilótáit és versenyhétvégéit, és legnagyobb örömünkre szolgál megosztani veletek, hogy lesz magyar résztvevője a világbajnokságnak. A jövő hónapban induló versenysorozatban 25-en kaptak helyet, köztük Bereznay Dániel is a Mercedes színeiben. Három LAN lesz a londoni Gfinity Esports Arena-ban, hogy eldöntsék, ki lesz idén a bajnok, valamint ki nyeri meg a konstrüktőri világbajnoki címet. A finálékat a Facebookon keresztül lehet majd követni, de bizonyos televíziótársaságok is adni fogják a futamokat.

A Ferrari-t kivéve az összes valódi F1-es csapat részt vesz a vb-n, versenyzőiket pedig a júliusi Pro Draft-ból, valamint további szimulátoros pilótákból állították össze, mint például a tavalyi bajnok Brendon Leigh. A Pro Series első rendezvénye október 10-én, a második pedig október 31-én, azaz három héttel később kerül megrendezésre. A kétnapos nagydöntő november 16-án kezdődik, ekkor azonban nem lesz hagyományos F1 futam, ellentétben a 2017-es fináléval, amely az Abu Dhabi Grand Prix mellett párhuzamosan zajlott.

"A Pro Series elindítása kulcsfontosságú pillanat az F1 Esports sorozat számára. A világ minden tájáról jelentkeztek játékosok, a profi csapatok részvételével pedig hihetetlen magas szintre sikerült eljuttatni az e-sportot. Most már majd rajtuk múlik, hogy tényleg elvarázsolják a rajongókat." - mondta Julian Tan az F1 e-sports részleg vezetője.

A teljes 25 fős versenyzői listát is közzétették, azonban azt tudni kell, hogy egy futamra csak két személyt lehet nevezni egy csapatból, a nagydíjak közötti csere viszont lehetséges:


Bereznay Dániel a bal oldalon látható

Mercedes-AMG Petronas Esports

  • Dániel Bereznay, Brendon Leigh, Harry Jacks

Red Bull Racing Esports

  • Joni Tormala, Graham Carroll

Renault Sport Team Vitality

  • Kimmy Larsson, James Doherty, Sven Zurner

Haas F1

  • Martin Stefanko, Michal Smidl

Hype Energy eForce India

  • Fabrizio Donoso Delgado, Mads Sorensen, Marcel Kiefer

McLaren Shadow

  • Olli Pahkala, Bono Huis, Enzo Bonito

Toro Rosso

  • Cem Bolukbasi, Patrick Holzmann, Frederik Rasmussen

Sauber F1

  • Allert van der Wal, Sonuc Saltunc, Salih Saltunc

Williams Esports

  • Tino Naukkarinen, Alvaro Carreton, Alex Hanses

A dicsőség mellett a pénznyeremény sem elhanyagolható: a legjobbak között 200 ezer dollárt osztanak szét.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!