Vészesen közeledik a határidő: mi lesz a WoT e-sport jövője?

Január óta a Wargaming mélyen hallgat a World of Tanks e-sportról, de 2018 harmadik negyedévének vége vészesen közeledik, –így legkésőbb jövőhéten le kell hozniuk a hivatalos nyilatkozatot.

Januárban a Wargaming.net League több hónapos kényszer pihenőre lett küldve, ami nemcsak a profi e-sportolóknak, de a feltörekvő csapatoknak is hazavágta 2018-as terveit. A bejelentés mindenkit villámcsapásként ért, –de különösen az amerikai szerver játékosait, akik idén már egyáltalán nem számíthatnak komolyabb megmérettetésre. A legújabb bejelentést pedig 2018 harmadik negyedévére ígérte a Wargaming.

Egy évig nem jutnak bevételhez a profi WoT e-sportolók

A WGL háza tája körül áll a bál, ugyanis az e-sportért felelős részleg 2018 harmadik negyedévéig egyáltalán nem fog versenyt szervezni.

Profik véleménye megosztó

Kajzoo szerint ez az egész csak egy trükk, valójában semmi komolyra nem kell gondolni, csupán arany díjazású 15vs15 bajnokságokat rendeznek majd szeptembertől. Gosztonyi meglehetősen pozitívan áll hozzá, nagyon tetszik neki a 15vs15, ezért aztán ő kifejezetten támogatja a 15/150 formátumot. Dani2999 pedig úgy fogalmazott, hogy neki hiányzik a WoT e-sport és kíváncsian várja a fejleményeket, de egy hét múlva úgy is kiderül, hogy lesz-e benne potenciál.

Minek kéne jönnie?

Ahhoz, hogy az egyre nagyobb teret nyerő Battle Royale programok mellett a WoT ismét egy komolyabban vehető e-sport játék legyen, elsősorban nem új formátum, magasabb pénzdíjazás vagy bármilyen játékmechanikai változás kell, hanem egy olyan innováció, ami a játékosokat és a csapatokat meggyőzi arról, hogy van értelme ezzel foglalkozni, –tehát egy profi szerződés.

Jelen helyzetben nagyon valószínű, hogy ennek hiányában a régi játékosok se térnek vissza a kompetitív szcénába, hiszen ők egyszer már be lettek csapva, –arra pedig vajmi kevés az esély, hogy új titánok bukkanjanak fel.

Ti kinek a véleményével értetettek egyet? Várjátok már a fejleményeket?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.