A titánok harca: Astralis a Na'Vi ellen

A titánok harca: Astralis a Na'Vi ellen

Minden idők legjobb Majordöntője lehet a mai.

Astralis és Na'Vi. A Counter-Strike világának jelenlegi legjobb együttesei ma este találkoznak a tizenharmadik Major döntőjében: a tét pedig nem kevesebb, mint a világuralom lesz. Mindkét fél hatalmas elvárásokkal –és kirobbanó formában– érkezik erre a mérkőzésre, ami nem csak az év, de a játék történelmének legepikusabb fináléjának ígérkezik.

Számtalan fontos történetszálat varrhatnak ma el a csapatok. Ezidáig igen kevés Majorön láthattunk olyan döntőt, ahol a HLTV ranglistájának első két helyezettje találkozna. Ma azonban a nagyok csatája következik, a győztes pedig a Majorök történelmében talán először tényleg beváltja a mindig felhozott egysorost, miszerint a bajnok megkérdőjelezhetetlenül a legjobb gárda.

Ha ezen túllépünk, ez nem csak a pozíciókról, de az iskolákról is szól. Az Astralis és a Na'Vi igen különbözően közelíti meg a játékot. Míg a dánok erőssége a csapatban és az okos eszközhasználatban van, addig a másik oldaltól mindenki a s1mple-electronic páros berobbanását várja, amiért a társak valószínűleg mindent meg is tesznek majd, hiszen minden reményük bennük van. Különös helyzet ez, mert ez a meccs akár pontot is tehet arra a kérdésre, ami az idei játékoscsere-beréket körülvette: vajon sztárokra vagy tökéletes összhangra és észre van szükség ahhoz, hogy a legjobb lehess?

Hogyan változtatta meg az Astralis a gránátmetát?

Az Astralis felemelkedésének egyik legfontosabb eleme a gránátmeta átalakítása volt. Bemutatjuk, hogy miben hoztak változást.

Természetesen a játékosoknak ez teljesen másról szól. Az Astralis 2017 elején Atlantában megnyerte az első Majorcímét. Ezután nemsokkal meg is indultak szépen-lassan lefelé, majd Kjaerbye távozott tőlük idén és mindenki azt hitte, hogy itt a vége. De ezt úgy megcáfolták, mint a Föld formájával kapcsolatos nevetséges teóriákat a tudósok. Megérkezett Magisk, és az elmúlt fél évben átvették a Counter-Strike világ feletti uralmat minden szempontból. Nemcsak hogy sorra nyerték a szebbnél szebb trófeákat, de menet közben megreformálták a metát is, valamint a játékosok egyéni teljesítménye is új szintre lépett. A 2018-as forma után nem elég, hogy ők minden torna esélyesei, de ezen a londoni Majorön hatalmas nyomás került rájuk, ugyanis már-már elvárás tőlük a győzelem.

Ezzel szemben a Na'Vi majdnem szétesett az év elején. S1mple és flamie igen közel álltak ahhoz, hogy az MIBR játékosai legyenek, de végül a küldetéstudatuk miatt maradtak az ukrán szervezet égisze alatt. És milyen jól tették. A következő hónapokban s1mple a CS:GO történelem legjobb játékosává vált, electronic pedig a zöldfülű tehetségből valódi sztárrá vált. Egészen csodálatos fejlődésnek lehettünk szemtanúi, és az igazat megvallva most eljött az ideje annak, hogy s1mple kiköszörülje a csorbát. 2016 nyarán ugyanis hasonló helyzetben volt, amikor Kölnben döntőt játszott az SK ellen a Liquid színeiben. Bár akkor kikapott, most két év után végre újra lehetősége adódott a bizonyításra, és attól tartok egy ilyen bestia kétszer nem hibázik.

Ha folytatódik a sorminta, akkor jövőre Majort nyer a Na'Vi vagy a Mouz

Aki a DH Winter versenyen döntőzött, az a következő évben Majort nyert.

A döntőnek azonban van egy furcsább története is. Bizonyára emlékeztek még arra, hogy eddig minden évben a DreamHack Winterek valamelyik döntőse nyert egy Majort. 2017-ben a mousesports és a Na'Vi játszottak a kupáért Jönköpingben, és mit ad Isten, Zeus gárdája ott van a londoni döntőben. Ha ebből a különös szériából indulunk ki, akkor ez a meccs a Natus Vincere győzelmével ér véget. De ismer bárki jobb ünneprontókat az Astralis-nál? Na ugye!

Bármi is legyen ennek a döntőnek a vége, két dolog biztos: minden idők talán két legjobb csapatának vérre menő küzdelmét és egy gigászi harcot láthatunk ma. Őszintén, nehéz lenne megjósolni a végeredményt, de nem is kell. Nem számít, hogy ki nyer, mi, nézők mindannyian győztesként állunk fel a mérkőzés végén, ugyanis várakozásaink szerint minden idők legizgalmasabb Majordöntője lehet a mai.

Ha még nem tudjátok, hogy mikor és hol érdemes bekapcsolódni az akcióba, akkor íme a legfontosabb infók:

- A döntő hivatalosan 19:10-kor kezdődik, de már 18:40-től lesz műsor, amiről nem érdemes lemaradni.
- A FACEIT Majorét számtalan helyen és nyelven követhetitek: létezik már Steam.tv is, de a veteránoknak ott a GOTV, a kettő között pedig a Twitch-YouTube páros. Érdemes ellátogatni a meccs HLTV-oldalára, ahol a legtöbb streamet megtaláljátok majd.

Végezetül, mindenkinek jó szórakozást kívánunk a döntőhöz!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!