HLTV Ranglista: bekerült a top 10-be a HellRaisers!

HLTV Ranglista: bekerült a top 10-be a HellRaisers!

A HR hatalmasat játszott a Majorön és végül Amerika legjobbja ellen kellett távoznia, –de az előkelő ranglista helyezés így is meglett!

A hétvége folyamán véget ért az idei utolsó, FACEIT által rendezett Major, ahol végül a dán Astralis győzedelmeskedett a Na'Vi-val szemben. Igazán remek versenynek lehettünk szemtanúi, ahol device-ék szinte egy percig sem ingottak meg és végig remekül játszva húzták be a félmillió dolláros összdíjazást és a dicsőséget. A Majoröknek viszont, általában nem csak egy győztese van, hiszen a középcsapatok ilyenkor felemelkedhetnek a legjobbak közé, ha sikerül elérni a legenda státuszt. Ezt ezúttal jó pár kisebb csapat megcsinálta, mivel a NiP, a fnatic, a G2, a mousesports és a Cloud9-nak sem sikerült bejutnia a legjobb nyolc közé. A HLTV ranglista is eszerint alakul, –így nézzük is, hol kötöttek ki a csapatok a Major után.

Top 10

Top 20

A Top10 elején természetesen nem sok minden változott, hiszen az Astralis-Na'Vi-Liquid trió pont ott marad ahol eddig is volt, mivel mindannyian szépet meneteltek a Major során. A negyedik helyre újra felcsúsztak FalleN-ék, akik jóval többet mutattak, mint azt vártuk volna tőlük, a két amerikai játékossal. Ellentétben a FaZe-zel, akik kicsit gyengélkedtek ezen a versenyen, így vissza is csúsztak az ötödik helyre. Utánuk következik a North a hatodik helyen, míg a mousesports a 0-3-as kieséssel összesen két helyet csúszott hátrébb. A BiG még ezen remek teljesítményével se tudta megelőzni a mouz-t vagy a North-ot, hiszen a ranglista az elmúlt hónapok teljesítményét is számba veszi. A tizedik helyen viszont ismerős gárda állhat, hiszen a DeadFoxal fémjelzett HR áll a legjobb 10 utolsó helyén, méghozzá igen fölényes vezetéssel a 11. helyen tanyázó CompLexity-vel szemben, akik 7 helyet javítottak.

Top 30

A 10-20. hely környékén már komolyabb tumultus alakult ki, hiszen ide-oda pattantak a csapatok, de leginkább lejjebb csúsztak a CoL-nak köszönhetően. A TYLOO, az NRG és a G2 mind-mind egy helyet veszítettek, míg az eddig top 10-ben várakozó fnatic, a játékoscserének és a csúfos teljesítménynek köszönhetően négy helyet bukott, ezzel 14-ek. A lista ezen részén el is érkeztünk jó pár olyan csapathoz, akik részt sem vettek a Majorön, –ilyen például a Kinguin, akik köszönik szépen, továbbra is jól vannak, így maradtak a 16. helyen, míg alluék az ENCE-vel két helyet buktak. Utánuk a Majorön újból jól szereplő Vega Squadron, majd friberg által fémjelzett Heroic áll. A 20. helyen az a Gambit áll, akinek Krakkó óta semmi sem akar összejönni, nemrégiben pedig bejelentették, hogy Hobbit elhagyja az ötöst.Az utolsó 10-es csoportot az év eleji Major győztese, tehát a Cloud9 kezdi, akik egy egész helyet javítottak, míg utánuk a Ghost négy, a Renegades pedig egy helyezéssel került feljebb, –bár ezeket leginkább az OpTic és a VP rossz teljesítményének köszönhetik, hiszen a VP lassacskán kicsúszik a top 30-ból, mivel csak a 28. helyen állnak, még a koreai MVP PK is megelőzi őket. Reméljük, a HR megtudja tartani ezt a remek formát és a következő céljuk az lesz, hogy bent is maradjanak az elitbe. Ezt leginkább az október 2-án újrainduló EPL nyolcadik szezonjában, és a StarSeries i-League hatodik szezonjában tehetik meg október 7-től.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!