Újabb magyar Fortnite siker, honfitársaink is bejutottak az FN Champs ligájába

Újabb magyar Fortnite siker, honfitársaink is bejutottak az FN Champs ligájába

Négy magyar játékos is részt vesz a liga következő szezonjában, –köztük Paradox és Krith is!

A Fortnite e-sport még nem indult be úgy istenigazán, mert az Epic Games még nagy erőkkel tesztel. A játék egyelőre nem alkalmas arra, hogy vérbeli e-sport játék legyen, leginkább azért, mert a spectate rendszer hiánya miatt nem lehet normálisan közvetíteni. Ameddig a már fejlesztés alatt álló spectate rendszer nem elérhető, addig minden egyes közvetítés hatalmas erőforrás igénnyel bír, a Fortnite Nyári Ütközetet –ami egy 80 csapatos kis könnyed küzdelem volt– mi is fél tucat nagy teljesítményű PC-vel adtuk, hogy minél színesebb lehessen az adás.

"Jövőre fog csak igazán kibontakozni a Fortnite e-sport" - Ruben Interjú

Heldeus | 18/10/02 16:00 Aki rendszeresen követi a magyar Fortnite életet, az Ruben nevével már jó eséllyel találkozott. Ő az a srác, aki Magyarországon elsőként –és mai napig egyedüliként–, Európában pedig tizedikként lett Epic Games partner.

Ez azonban nem egy élhető állapot, ezt az Epic is tudja, így már gőzerővel tesztelik a spectate módot, a mostani Fall Skirmish-t már azzal közvetítik. Ha szeretnétek többet tudni a Fortnite e-sportról, akkor olvassátok el Rubennel készített interjúnkat!

Most pedig beszéljünk egy újabb magyar Fortnite sikerről, ami az FN Pro League égisze alatt történt. Annak ellenére, hogy a kompetitív Fortnite még mindig nem bontakozott ki teljesen, már nagyon komoly kupák, ligák léteznek. Az FN Pro League egy több lépcsős ligarendszert alakított már ki, a másodosztályba pedig négy honfitársunk is bejutott. Ennek felépítése a következő:

  • Pro League
  • Champs League
  • Intermediate League
  • Open League

Az egész az Open League-gel kezdődik, amin bárki elindulhat, de csak a legjobb 25 léphet tovább a következő szintre. Ez az eggyel magasabb szint az Intermediate League, ahonnan ismét csak a legjobb 25 mehet még följebb, az utolsó 25 pedig kiesik innen. Most érkezik az a liga, ahova a magyar játékosok jutottak be, ez a Champs League. Az első, szeptemberi szezon eredményei alapján a 11 legjobb csapat a legfőbb ligába, a Pro League-be került fel, míg a következő 100 a Champs League-be. Sweet_- és társa OG_SabyG a 94. helyen, Krith és Paradox pedig a 111. helyen csusszantak be ebbe az elit osztályba.

A Champs League-et követő Pro League-ről azt kell tudni, hogy itt játszanak a már fizetett profik is, tehát a FaZe Clan, a TSM, vagy épp a Fnatic. Ide bejutni viszont már tényleg nagyon nehéz, ugyanis a Champs League top3 csapatát engedik csak följebb lépni! A ligának természetesen megvannak a maga szabályai és előírásai, illetve többféle formátumban is indul. A mi játékosaink Duoként kerültek be ide, –de aki a Squadot kedveli, annak is nyitva áll a lehetőség. A versenynapok a Squad ligában szerda, péntek és vasárnap, a Duoban pedig hétfő, kedd és csütörtök.

Az új szezon a mai napon indul, ami azt jelenti, hogy Sweet_- és OG_SabyG, illetve Krith és Paradox ma este vívják meg első mérkőzéseiket a Champs League-ben. Európában ez a liga most indult el először, az egész szeptember egy amolyan besoroló szezon volt, most viszont, hogy az első résztvevők már elfoglalták pozícióikat, kéthetente lesz a ligán belül szezonváltás.

Gratulálunk a négy játékosnak, nem kis dolog, amit elértek, de ez talán még mindig csak a jéghegy csúcsa! Amennyiben nektek is megjött a kedvetek a versenyzéshez, nincs más dolgotok, mint csatlakozni az FN Pro League európai Discord szerveréhez és követni a hivatalos weboldalon leírt utasításokat! A Discord szervert a weboldalon érhetitek el!

A srácok mérkőzései tehát hétfőn, kedden és csütörtökön lesznek, a Twitch csatornáikon pedig jó eséllyel végigkísérhetitek majd őket! Az oldalaikat itt érhetitek el: Krith, Paradox, OG_SabyG és Sweet_-. Sweet egész biztosan fog közvetíteni ezeken a mérkőzéseken, –ezzel újabb remek bepillantást nyújtva a kompetitív Fortnite világába!

Nézd meg sweettheoriginal élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!