15 érdekesség, amit tudnod kell a Red Dead Redemption 2-ről

15 érdekesség, amit tudnod kell a Red Dead Redemption 2-ről

Már csak pár hét választ el minket a Rockstar következő remekművétől.  

Többször említettük nektek, hogy játékok szempontjából az év legdurvább hónapja lesz az október, hiszen sorra fognak megérkezni a sikervárományos alkotások. Eddig úgy néz ki, hogy bejöttek a számításaink, hiszen a Huzsi kollégánk által tesztelt Assassin's Creed Odyssey igencsak ütősre sikeredett, –de nem szabad elfeledkezünk a további játékokról sem, amik közül az egyik legígéretesebb a Rockstar gyermeke. Nézzük is most meg, hogy miket érdemes tudni a Red Dead Redemption 2-ről!


1.) Minden egy rosszul elsült rablással kezdődött

Azt már a legtöbben tudják, hogy az új részben Arthur Morgant fogjuk alakítani, aki a hírhedt törvényenkívüli Van der Linde banda tagjaként próbál meg boldogulni, miután az egyik rablótámadásuk annyira rosszul sült el, hogy üldözőbe is vették őket a törvény rendíthetetlen őrei. Ráadásul a borzasztóan zord tél mellett más bandákkal is meg kell majd küzdeniük. 

2.) A Van der Linde banda kemény arcokból áll, de családként viselkedik 


A filozófusból bandavezérré váló Dutch van der Linde egy 23 fős csapatot vezet, aminek tagjai egytől egyig hatással vannak egymásra. Így, ha mi is kivesszük a részünket a csapatmunkából, az a többiek moráljára is jótékony hatással lesz. 

Simán az év játéka lehet a Red Dead Redemption második része

nkAAA | 18/02/14 19:42 TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON! Mostanság egyre ritkább az olyan játék, ami igazi klasszikussá vált az évek során, de a Rockstarhoz köthető Red Dead Redemption közéjük tartozik. Éppen ezért örültünk nagyon, amikor bejelentették, hogy érkezik a második része, ami első körben PlayStation 4-re és XBOX One-ra fog idén október 26-án megjelenni, majd ezt követi a PC-s verzió is.


3.) Vizuális látványorgia


Hamarosan ti is látni fogjátok, hogy a Rockstar munkatársai az utolsó erőlöketet is kifacsarták a jelengenerációs konzolokból ahhoz, hogy lenyűgöző látványvilággal varázsolhassanak el minket. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy a későbbiekben megjelenő PC-s változat mennyire jól fog majd kinézni. 

4.) Kamerabeállításokból nem lesz hiány


A zseniális GTA V-höz hasonlóan itt is játszhatunk majd a kameraállásokkal, csak a járművünket leginkább a lovunk fogja jelenteni. Így kedvünkre választhatunk, hogy a sztenderd TPS-módban teljesítsük a kihívásokat, vagy FPS-nézetben vágjunk neki a kalandoknak, ami mondjuk pisztolypárbaj esetén kifejezetten jól jöhet.


5.) A játékon belüli HUD könnyedén testreszabható

Nem kell aggódnunk amiatt, hogy a fejlesztők által megálmodott játékon belüli felület útban lesz, hiszen több opció segítségével is változtathatunk rajta. Ha szeretnénk, akkor teljesen kikapcsolhatjuk, lehúzhatjuk minimálisra, de maradhatunk az alapbeállításnál is.

6.) A figyelmeztetőlövések nagyon jól tudnak jönni


Lesznek helyzetek, amikor jobb a nagyobb balhét elkerülni. Erre kiválóan alkalmas egy-két figyelmeztetőlövés leadása, amivel ellenségeinket egyszerűen megfélemlíthetjük. 


7.) Változatos területek mindenfele!

A Rockstar csapatától már megszoktuk, hogy elképesztően komplex világokat tudnak megteremteni, amiben változatos területek kapnak helyet. Nem lesz ez másképp most sem, hiszen utunk során –többek közt– hófedte hegyeket, sötét mocsarakat és nyüzsgő városokat fogunk bejárni.

8.) A smalltalk csodákra képes


Nem csak fegyverünk segítségével tudunk interakcióba lépni a világgal, hanem pusztán dumálgatásokkal is. Így aztán segíthetünk bajbajutott embereken, verekedést provokálhatunk, de szükség esetén a tehetősebbeket ki is rabolhatjuk. 


9.) A város rejtélyes titkai

Fontos tudni, hogy nem mindegyik városlakó fedi fel valódi üzleti tevékenységét a polgárok előtt. Ha pedig ezeket leleplezzük, szép kis summa, vagy éppen egy zsíros megbízás ütheti a markunkat

10.) Kétfajta viselkedés létezik


Arthur Morgan szerepében több utat is választhatunk magunknak. Vagy hozzuk a nyugodt természetű törvényenkívülit, vagy hidegvérű gyilkosként kezdünk el működni, esetleg a kettő között találjuk meg az aranyközéputat. Viszont, ha gonoszak akarunk lenni, akkor nem szabad elfelejtenünk, hogy a tanúk felnyomhatnak minket a helyi hatóságnál.

Hatalmas infócsokor érkezett a Red Dead Redemption 2-vel kapcsolatban

Hatalmas infócsokor érkezett a Red Dead Redemption 2-vel kapcsolatban, ami miatt még nehezebb kivárnunk az október végi megjelenést.


11.) Hagyjál főzni


Már a World of Warcraftban is a cooking volt a kedvenc skilled? Akkor a Red Dead Redemption 2-t is imádni fogod, hiszen a tábortűznél ülve tápláló ételeket és szorult helyzetben hasznos életerőitalokat is elkészíthetsz.

12.) A vadászat ezúttal jó dolog


A rettegett vadonban medvék, szarvasok, kígyók és egyéb teremtmények egyaránt keresztezhetik utunkat. Közülük érdemes a Legendary élőlényeket elejteni, hiszen belőlük kiváló ruhadarabokat készíthetünk maguknak. Bocsi, PETA!


13.) A ló az ember második legjobb barátja

A Rockstar legújabb játékában szereplő lovak nem egyszerű járművek, hanem élő, lélegző lények, akik saját temperamentummal vannak megáldva. Éppen ezért jól kell bánnunk velük, hogy a bizalmukba férkőzhessünk és megbízható társaink legyenek a legneccesebb helyzetekben is. 

14.) Pörgesd meg a fegyveredet!


Ha mindig szerettél volna az öreg Clint Eastwood-hoz hasonlóan keménykedni, akkor dupla gombnyomással ezt egyszerűen megteheted. Csak közben figyelj a célzásra is!


15.) Itt mindent megtehetsz. Mindent is!

Az október 26-án megjelenő játékban mindent megtehetünk személyes higiéniánkért, amit ha elhanyagolunk, nem is állnak velünk szóba a közelünkben tanyázó karakterek. Ezért érdemes kivenni egy hotelszobát, majd egy nagy habfürdőt venni, szükség esetén pedig elmenni a borbélyhoz, aki a hajunkat és a borostánkat is hipp-hopp rendbe rakja. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!