Fantasztikus kezdés, Bereznay Daninak nem sokon múlott a futamgyőzelem!

Fantasztikus kezdés, Bereznay Daninak nem sokon múlott a futamgyőzelem!

Azt tudtuk, hogy Bereznay Dániel jó pilóta, de most megmutatta, hogy a világbajnok ellen is felveszi a versenyt.

Az F1 Esport Series első évében is már látható volt, hogy a virtuális pilóták milyen komoly felkészülést produkáltak a világbajnoki cím érdekében. Ez a profi csapatok –kivétel a Ferrari– bekapcsolódásával egy új szintre emelkedett, hiszen a Pro Draft részeként mindegyik istállónak legalább 2 e-sportolója vesz részt a második szezon 10 futamán.

A széria egy kicsit más néven –de ugyanolyan szervezettséggel– rajtolt el idén ősszel. Az F1 eSports New Balance Pro Series-ben 22 pilóta ülhetett a szimulátorokba az első rendezvényen Londonban. Bereznay Dániel a tavalyi világbajnok csapattársa lett a Mercedesnél.

A versenynaptár első állomásán három futamot rendeztek, egy időmérő után rögtön le is játszották a nagydíjat, melyeknek hosszúsága a teljes táv 25%-a volt. A pontozás sem tér el a valódi F1-ben alkalmazottól.

Az összes állomás a második szezonban:

Első futam: Melbourne, Ausztrália

Bereznay Dániel rögtön a második helyet szerezte meg a kvalifikáción, csupán 19 ezreddel maradt el a tavalyi világbajnok, Brendon Leigh mögött. Aztán a futam is jól alakult számára, egészen a hetedik körig harcban volt az első helyért, a boxkiállás közben viszont átlépte a megengedett sebességet és 5 másodperces stop-go büntetést kapott, ami miatt csak a hatodik helyen ért célba.

Második futam: Sanghaj, Kína

Már az időmérőn javította korábbi figyelmetlenségét Dani, és megszerezte az első rajtkockát. Az egész futam egy nagyon dinamikus és akciódús versenyzést hozott, sok előzéssel. A két hosszabb egyenesnek köszönhetően nem kímélték egymást a pilóták és igyekeztek a nézőket is lenyűgözni a szebbnél szebb manőverekkel. A kerékcseréig a magyar pilóta vezetett, aztán a 6. körtől megkezdte a felzárkózást, majd a futam utolsó harmadában a két Mercedes harcolt egymással az első helyért. Brendon végül a hátsó hosszú egyenesben meg tudta előzni Danit, –így kialakult a végső sorrend is.

Harmadik futam: Baku, Azerbajdzsán

Az edzések királya volt ezen a napon hazánk e-sportolója, hiszen itt is sikerült megszereznie a pole pozíciót a Mercedessel. Szenzációs tempót diktált a rajt után, hiszen 5 kört követően már majd 7 másodperc volt az előnye a mögötte haladó Bono Huissal szemben. A kiállások aztán megkavarták az állóvizet, Dani azonban ott maradt a második helyen és továbbra is csatában volt az első futamgyőzelméért. Fredrik Rassmussen és Brendon Leigh azonban valami elképesztőt hajrázott és végül mindkettejüknek sikerült elé kerülni. Ez a hármas azonban végig szinte 1 másodpercen belül a határon autózott. Az utolsó kanyarok csattanóját Rassmussen szállította, miután a leintés előtt még meg tudta előzni Brendon Leight, ezzel az utóbbi idők egyik legizmalmasabb nagydíját lehetett látni e-sport körökben.

A három futamot követően íme a világbajnokság állása:

Legközelebb az F1 Pro Series November 16-17-én folytatódik a Gfinity Esports Arena-ban, Londonban:

  • Round 7: Hockenheimring, Németország
  • Round 8: Marina Bay Street Circuit, Szingapúr
  • Round 9: Circuit Of The Americas, Egyesült Államok
  • Round 10: Yas Marina, Abu Dhabi

Kövess Minket!