Így kell sikeresen megtámadni egy körbeépített ellenfelet!

Így kell sikeresen megtámadni egy körbeépített ellenfelet!

Néha találkozhatunk olyan ellenfelekkel, akik csak körbeépítve érzik jól magukat, de ezzel a taktikával könnyedén ki tudjuk őket szedni onnan!

A játék rengeteg aspektusában lehet különböző trükköket felhasználni arra, hogy egy minimális előnyt szerezzünk ellenfelünkkel szemben. A multiplayer játékok mindig is arról szóltak, hogy hol tudunk olyan trükköket alkalmazni, amit az ellenfelünk nem ismer vagy nem számít rá az adott pillanatban. Ez a Fortnite-ban sincs másképp; már mi is bemutattunk nektek pár trükköt, amivel okosabban építhettek vagy akár meg is nyerhettek egy olyan harcot, ahol több játékosnak is rátok fáj a foga. Ezúttal viszont az egyik legidegesítőbb probléma megoldását mutatjuk meg, ami nem más, mint egy körbeépített játékos (ezt angolul turtlingnek hívják) megölése. Sok trükk van arra, hogy hogyan legyünk gyorsabbak az ellenfelünknél egy ilyen szituációban, –az egyiket pedig már régóta ismerhetitek, de azért azt is körbejárjuk röviden.

Ellenfél falának elpusztítása, majd a sajátunkkal való helyettesítése

Általában ezt szokták használni a támadó játékosok, de könnyedén pórul járhatnak, ha az ellenfél pontosan tudja, hogy mi történik. Ettől függetlenül a legtöbb esetben bejön: annyi a dolgunk, hogy a körbeépített ellenfél egyik falát szétlőjük, majd villámgyorsan sajáttal pótoljuk, amit már mi szabhatunk kényünk-kedvünk szerint.

Célzott robbantás

Itt jön képbe egy másik taktika, ami viszont sokkal nagyobb pusztítást okoz, így az ellenfelünk azt sem tudja majd, hogy mi történt. A taktikát a videóban látható módon kell kiviteleznünk.

Ahogy láthatjátok, az 1x1-ben gyógyuló (vagy éppen védekező) ellenfél egyik falához kell raknunk egy "piramis" elemet. Ez a fal és a saját építményük között kialakít egy kis rést, ahova ha bedobunk (vagy belövünk) egy gránátot, az ott megakad. Ezután a piramisunkat átalakítjuk egy rámpává amire felfutunk, és az építmény tetejéről ugrunk rá az ellenfelünkre, akinek egy fal kivételével minden védelme felrobbant. Élesbe nem is feltétlen szükséges a piramis felépítése, hiszen egy jól célzott dobással be tudjuk akasztani a gránátot, ami így elpusztítja az ellenfelünk védelmét. Természetesen a teljesen felépített fém 1x1-ekhez már kettő gránátra van szükségünk, így ezt tartsuk észbe a taktika előkészítésénél.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!