Az Epic tiltással jutalmazza azokat a konzolosokat, akik XIM adaptert használnak

Az Epic tiltással jutalmazza azokat a konzolosokat, akik XIM adaptert használnak

A lépés egy létező problémát old meg, ami feltehetően egyre nagyobb méreteket öltött, –ezért is volt rá szükség!

Nem olyan rég az Epic Games bevezette a Fortnite világában a periféria szerinti várólistákat. Ez elsősorban a konzolosokat érinti, más várólistára kerülnek azok, akik kontrollerrel, és megint másra, akik egér+billentyűzet kombóval játszanak. Erre azért volt szükség, mert a konzolos egér+billentyűzet használók igen komoly előnnyel rendelkezhetnek, a fair play miatt pedig behozta ezt az újítást az Epic.

Előkerült 5 tournament, ami a jövőben várhat ránk

A megrendezésük ideje és a formátumuk is ismert most már!

Egy apró rés azonban még mindig maradt a pajzson: a XIM adaptert használók továbbra is képesek voltak kontrolleresek ellen játszani, mert a XIM használatával a konzoljuk –és így az Epic rendszerei– is azt érzékelték, hogy valójában kontrollerrel játszanak. A XIM további előnye, hogy bármilyen egeret és billentyűzetet képes kompatibilissá tenni az adott platformhoz, tehát még az a korlátozás sem működik, hogy csak a rendszer által eleve támogatott perifériák használhatóak.

Hogy a tiltás milyen jellegű, azt nem tudni pontosan, –egyelőre csupán kickelésekről olvastunk, azok viszont folyamatosak! Hosszabb idejű, vagy végleges banról még nem érkezett hír, de aki túl sokáig marad a tűz közelében, könnyen lehet, hogy megégeti magát. A döntés nyilván kellemetlen azoknak, akik XIM-et használnak, egy ilyen adapter ugyanis csöppet sem olcsó: közel 50 ezer Ft, a fair play érdekében viszont érthető.

Ti milyen perifériával szoktatok játszani?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!