Az Epic beperelt egy Youtubert, aki csalásokat mutatott be és árult a csatornáján

Az Epic beperelt egy Youtubert, aki csalásokat mutatott be és árult a csatornáján

Az Epic láthatóan vasmarokkal tartja kordában a csalni akarókat!

Ha valaki, akkor az Epic Games tényleg mindent megtesz azért, hogy a játéka ugyanolyan makulátlan maradjon, mint amilyen jelenleg is! Azonfelül, hogy a Fortnite két különböző anti-cheat programmal rendelkezik, az Epic nem fél jogilag is nekimenni a csalásokat gyártó, helyenként igen nagy követőbázissal rendelkező influencereknek!

A Fortnite-ban áldás vagy inkább átok lenne a dinamikus időjárás?

A válasz közel sem egyértelmű: sok mindent ki lehetne hozni ebből a funkcióból!

A legfrissebb ilyen eset a Golden Modz nevű csatorna tulajdonosához, Brandon Lucas-hoz, és társához Colton Conterhez kötődik. A Golden Modz névre keresztelt csatorna kimagasló követőbázissal rendelkezik: a srácok által készített modokra 1,7 millió ember iratkozott már fel! Lucas egy ideje elkezdett a Fortnite-tal is foglalkozni, videóiban pedig bemutatta, –illetve elmagyarázta– a csalásait, amiket aztán a saját weboldalán több száz dollárért árult, illetve árul jelenleg is! Az Epic azt mondta, hogy ez az üzlet nem mehet tovább, és keresetet nyújtottak be Lucas ellen a Digital Millenium Copyright Act megsértésének vádjával.

Ez egy 1998-ban beiktatott törvény, ami a digitális szerzői jogok védelmét szolgálja. Az ügyet természetesen Lucas sem hagyta szó nélkül: a csatornáján külön videót szentelt az esetnek, amiben elmondja, hogy nem érti miért őt találta meg az Epic, amikor rajta kívül mások is megkérdőjelezhető tartalmat állítanak elő: hackeket mutatnak be, turkálnak a játék fájljaiban, leakelik az új skineket! 

Lucas azóta is tölti fel a videókat a csatornájára, az ügyet pedig az Észak-Karolinai Szövetségi Bíróság vizsgálja! Az Epic egyértelmű célja, hogy az emberekben fel se merüljön a csalás gyártásának ötlete! Az erre épülő üzleteket pedig minden alkalommal veszteségesen akarják látni!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!