Bunyózásra felkészülni, ez kemény menet lesz!

Bunyózásra felkészülni, ez kemény menet lesz!

Kipróbáltuk a Bandai Namco legújabb verekedős játékát, a Jump Force-t.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy újra visszataláltak a kiadók a verekedős játékok műfajához, hiszen folyamatosan ellátnak minket jobbnál jobb címekkel. Itt elég csak a Dragon Ball FighterZ-re, a Tekkenre, a Street Fighterre, vagy a Mortal Kombatra gondolnunk, –amik még mindig ideális választások lehetnek, ha szeretnénk otthoni, vagy akár online környezetben megmérettetni magunkat ismerőseinkkel, vagy éppen ismeretlen játékosokkal. Jön viszont egy új trónkövetelő a Jump Force személyében, ami a legnépszerűbb anime karaktereket ereszti egymásnak


Ezúton is szeretnénk küldeni egy hatalmas virtuális pacsit a Cenega Hungary Kft.-nek, hiszen nekik hála az elsők között próbálhattuk ki a játék bétaváltozatát. Elöljáróban annyit már most elmondanánk, hogy egy rendkívül pörgős és kellemes játék készül a Bandai Namco támogatásával, ami nem csak a műfaj szerelmeseit fogja majd megmozgatni. 

A Jump Force-ba belecsöppenve első körben megalkothatjuk saját avatarunkat, majd egyből is az arcunkba tolja a program, hogy milyen gombkombinációkkal vihetünk véghez különböző támadásokat és egyéb mozdulatokat karakterünkkel. Szerencsére közel sem kell végtelenül hosszú kombókra gondolnunk, ugyanis ebben leginkább a casual játékosoknak akar kedvezni a játék, akik köztudottan nem akarnak akár 8-10 gomb megnyomásából álló mozdulatsorokat megjegyezni. 


A legjobb az egészben, hogy több, jól bejáratott és népszerű univerzum karakterei közül választhatunk, amibe beletartoznak a Naruto, a Dragon Ball, a Bleach és még a Death Note hősei is. Mindegy azonban, hogy melyiküket választjuk, hiszen bármelyikükkel játszi könnyedséggel tudjuk előhozni a látványosabbnál látványosabb megmozdulásokat. 

Erről nem mellesleg az Unreal Engine 4 gondoskodik, ami egyúttal garantáltja, hogy a leghíresebb harcosok megfelelő formában köszönjenek vissza a képernyőről, valamint a való élet által ihletett pályák is szépen nézzenek ki. Mint ahogy minden verekedős játéknál, úgy itt is rendkívül fontos lesz, hogy megtaláljuk azokat a karaktereket, akikkel a lehető legeredményesebbek tudunk lenni. 


A Bandai Namco producere nemrégiben viszont elárulta, hogy nem lesz minden jól ismert karakter játszható is, viszont aggódnunk annyira nem kell, hiszen a Jump Force történetében azért helyet fognak kapni. Más kérdés, hogy ez a sztori mennyire lesz kifogástalan, –hiszen pontosan tudjuk, hogy a verekedős játékok ebben nem igazán szoktak kiemelkedőt alkotni. 

Annyit egyébként már tudunk, hogy a történet szerint a valóság és a Jump univerzuma kezd összeolvadni egymással, így a adott a játékosok feladata, hogy mindezt New Yorkban harcolva megakadályozzák. Az igencsak nagy jelentőséggel bíró és a néha hatalmas küzdelmekkel kecsegtető harcok miatt a Jump Force is tipikus partyjáték lesz, ami otthonunk melegében tud igazán forró pillanatokat eredményezni. 


A bétateszt hasonló érzésünk volt, mint a Fist of the North Star során, hogy lényegében egy interaktív anime szereplői közé csöppentünk, ahol végre mi dönthetjük el a legizgalmasabb párharcokat. Ehhez nagyban hozzájárulnak a különböző hangeffektek is, amik leginkább a korábban felsorolt sorozatokból lehetnek ismerősek

Külön öröm, hogy anno a Tekken Tournament Taggal behozott karaktercserélős mechanizmusra épít a Jump Force is, csak itt összesen 3 karaktert választhatunk a csapatunkba. Annyi változás viszont van, hogy a karaktereinknek összesen egy életerő csíkja van, ezért nem tehetjük azt meg, hogy a lesebzett hőseinket lecseréljük valamelyik, életerőtől duzzadó szereplőnkre. 


Összességében nagyon jól szórakoztunk a Jump Force-szal, ami a verekedős játékok és a mangák/animék kedvelőit biztosan megmozgatja, –viszont a más műfajok kedvelőit is magához édesgetheti, hiszen a legtöbb versenytársához viszonyítva lényegesen könnyebb a kezelhetősége és olyan látványos harcokat nyújt, amikre öröm ránézni. 

A Jump Force 2019 februárjában érkezik PC-re, PlayStation 4-re és XBOX ONE-ra.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!