Kiegészítők, amelyekkel a VR már tényleg a valóság ajtaján kopogtat

Kiegészítők, amelyekkel a VR már tényleg a valóság ajtaján kopogtat

Mindig minden területen van egy következő szint, egy extra dolog, amivel az élményt magasabb szintre emelhetjük!

Helyenként már szinte fárasztó belegondolni, hogy a virtuális valóság mennyi lehetőséget is kínál nekünk! A technológia pár évvel ezelőttig csak szimpla vágyálom volt, a sci-fi filmek egy darabja, mára azonban már kézzel fogható valóság. Már önmagában az, hogy a fejünkre húzunk egy VR szemüveget egy másik univerzumot nyit meg számunkra, de ha ezt még kombináljuk bizonyos kiegészítőkkel, az élmény hosszútávon is felejthetetlen marad!

Légy te is egyike az ország első VR e-sportolóinak

Heldeus | 18/09/21 11:35 Kis hazánkban egy igen komoly folyamat vette kezdetét: elkezdett formálódni az e-sportolók egy új generációja, és ezúttal nem a korra kell érteni, hanem a területre. A VR e-sportolók ugyanúgy a digitális térben küzdenek meg más játékosokkal, csak épp valós mozgást végeznek a vérre menő mágikus csaták, vagy épp űrbéli harcok közben.

Természetesen ez is egy plusz költség, ráadásul nem is kicsi, sokszor egy-egy ilyen kiegészítő még egyszer annyiba kerül, mint egy VR szemüveg, de ha más nem, érdekességnek nem árt, ha tudunk ezek létezéséről! Aki olvasta, vagy látta a Ready Player One-t, annak ismerősek lesznek a következő cuccok, ugyanis az a történet egy alternatív jövőt vetít elénk -legalábbis a technológiára vonatkozóan.

VR mellények, ruhák

Az egyik ilyen különleges kiegészítő a VR játékokhoz használható mellény, illetve öltözet. Ezek mindegyike eltérő mennyiségben érzékelőket tartalmaz, amik különféle módon hatnak a testünkre! Ha mellkasba lőnek minket, a ruha érzékelteti velünk, ha megfogják a vállunkat, a ruha érzékelteti velünk! Ennek többféle verziója létezik már, értelemszerűen vannak olcsóbb, és drágább megoldások! Három példát mutatunk ezekből:

Hardlight Suit

Az első ilyen szerkezet a Hardlight Suit, aminek ára nagyjából 550 dollár! A szekciókra bontott mellény a karunkat is lefedi, ezzel biztosítva a teljes élményt!

bHaptics TactSuit

A terület másik képviselője a bHaptics TactSuit, aminek ára szintén 550 dollár körül mozog, ez viszont tényleg csak mellény. A karunk lefedéséhez egy másik kiegészítőre is szükség van, ennek a szettnek az előnye viszont az, hogy az arcunkhoz is tudnak adni egy érzékelő sort, persze ez is külön szett, de egy fejlövés valószínűleg sosem volt ennél élethűbb!



TeslaSuit

A sorból természetesen nem maradhat ki a Tesla különleges felszerelése sem, ami ugyan még fejlesztés alatt áll, ám ha minden igaz 3000 dollárt fog kóstálni egy szett! Ez a ruha azért különleges, mert az egész testet lefedi. Számos különlegességgel szerelték fel, helyet kapott benne egy hőmérséklet szabályzó, illetve biometrikus rendszer is!

VR padok

A másik komoly kiegészítők a VR padok lehetnek, amik a szobában való szabad mozgást teszik lehetővé! Tökéletes példa erre a Virtuix Omni, amiből világszerte már több mint 3000 darabot szállítottak ki használatra.

A hátunkra szerelt VR eszköz

Ennek a kategóriának egy igen komoly képviselője van, ez pedig a HP Z VR Backpack! A HP zseniális terméke lehetővé teszi számunkra, hogy a mozgást ne egy futópadon kelljen szimulálni, ugyanis a nagy teljesítményű akkumulátoroknak köszönhetően huzamosabb ideig lehetőségünk nyílik a térben való szabad mozgásra!

Ez a szett nem csak játékokra alkalmazható, sőt a HP kifejezetten ajánlja mérnököknek is, akik 3D-s tervrajzokkal foglalkoznak! A szerkezet roppant praktikus, mindössze 4,6 kg-ot nyom mindenestül, amit igazán nem nehéz cipelnünk egy meghatározott ideig. Magyarországon is többször kipróbálható volt már, és valószínűleg lesz is a jövőben, például PlayIT-kon!

Természetesen ezeknél a kiegészítőknél nem árt figyelembe venni, hogy melyik milyen VR szemüveget támogat, a Hardlight Suit például az HTC-t preferálja. A VR technológia ugyan létezik már egy jó ideje, de egyelőre nem igazán sikerült kibontakoznia, pedig láthatóan zseniális fejlesztések folynak a háza táján. Nyilvánvaló módon ez a drága költségek miatt van így, de pontosan ezért a VR sokkal inkább a jövő játéktermeinek része lesz, semmint a magán háztartások szórakoztató eszköze. A Virtuix Omni futópad például már több országban is szórakoztató eszközként üzemel, egy ausztrál játékteremben például havi szinten 26 ezer dollár bevételt termel!

Ha mélyebben érdekel ez a terület, és nem szeretnél lemaradni az aktualitásokról, akkor csatlakozz VR e-sport közösségünkhöz!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!