Légy te is egyike az ország első VR e-sportolóinak

Légy te is egyike az ország első VR e-sportolóinak

Még a drága felszerelést sem kell megvenned: minden szükséges eszközt megkapsz az edzőteremben!

Kis hazánkban egy igen komoly folyamat vette kezdetét: elkezdett formálódni az e-sportolók egy új generációja, és ezúttal nem a korra kell érteni, hanem a területre. A VR e-sportolók ugyanúgy a digitális térben küzdenek meg más játékosokkal, csak épp valós mozgást végeznek a vérre menő mágikus csaták, vagy épp űrbéli harcok közben.

Az Echo Arena-val a saját szobánkba is beköltözhet egy csipetnyi világegyetem - élménybeszámoló

Heldeus | 18/09/19 16:00 A VR, illetve a VR e-sportok egy új szintre emelik a videojátékozást. Az a helyenként már félelmetesen valósághű illúzió, –amit egy megfelelő konfigurációval el lehet érni–, olyan szinten bámulatba ejti az embert, hogy ameddig csak lehet élvezni szeretné.

Mi magunk is kiemelt figyelemmel kezdtünk el foglalkozni ezzel a területtel, hiszen a VR e-sportok nagyszerű hidat jelenthetnek a hétköznapi sportok és az e-sportok között, amivel talán a laikus emberekhez is egy lépéssel közelebb lehet vinni a gaming világot. Azonban, mivel ez egy meglehetősen új terület, ezért Magyarországon még nincs kialakulva az adott réteg; nagyon nagyon kevés VR e-sportoló tanonc van, nincsenek kiforrott csapatok, igen jó lehetőség a mozogni, ám egyben játszani is vágyó játékosok számára. Magáról a VR e-sportról –hogy mi is ez, hogyan épül fel, milyen lehetőségek vannak benne– korábban írtunk már egy cikket, többek között az ESL-nek is van egy saját VR ligája, ahol folyamatosan rendeznek különféle találkozókat pénzdíjazással.

Na, de mégis hol van lehetőség űzni ezt az ipart? Például a Linkup VR e-sport csapatábanA Linkup tulajdonosa és e-sportedzője, Molnár Attila egyike az ország azon VR szakembereinek, akik kívülről-belülről ismerik a virtuális valóság világát. Attila olyan játékosokat keres, akik aktív és lelkes tagjai lennének ennek a formálódó, új területnek. A csapat tagjának lenni bizony több dolgot is jelent:

  • Úttörő lehetsz egy teljesen új versenyágban
  • Elsőként érhetsz el magyar sikereket akár nemzetközi versenyeken is
  • Valódi, dedikált mezben küzdhetsz meg az ellenfeleiddel
  • A Linkup VR eszközei korlátlanul a rendelkezésedre állnak (értelemszerűen, amikor nem használja más)
  • Attila személyében egy igazi mentorral és edzővel gazdagodhatsz
  • A pénzdíjazásos versenyekről jó helyezés esetén bevétellel távozhatsz

"A VR bátrabbá és dinamikusabbá tudja tenni az embert" - Molnár Attila interjú

A hazai VR-ozás és VR e-sportolás szakértőjével, Molnár Attilával beszélgettünk a VR játékok élettani hatásairól.

Fontos viszont kiemelni, hogy ehhez a lehetőséghez nem árt Budapesten –vagy legalább a közelében– lakni, a Linkup VR BAR ugyanis itt üzemel. Továbbá a feltételekhez hozzátartozik még, hogy a tagságnak van egy havidíja, ami olyan igazából, mintha csak a konditerembe vennél egy bérletet. Mindössze havi 16 ezer Ft-ért cserébe megnyílhat előtted a VR világ korlátlan mértékben, hogy elégess ott pár kalóriát, mint ahogyan azt egy kondiban is tennéd. A bérlet feltétele a hetente minimum 2x2 óra VR edzés. Elsőre felszisszenhet az ember ezen a 16 ezer Ft-on, de nézzünk egy picit mögé.

  • A legtöbb helyen egyetlen óra VR-ozás már 5000 Ft-ba kerül
  • Ezzel a 16 ezer Ft-tal korlátlan eszközhasználat érhető el
  • A havi bérlet tartalmazza a játékmester, edző és mentor, Attila teljes körű segítségét
  • A közösség már formálódik, tehát hozzád hasonló érdeklődésű fiatalokkal találkozhatsz, beszélgethetsz

Amennyiben érdekel ez a világ, felkeltette a lehetőség a figyelmedet, akkor ne légy rest ellátogatni a Linkup VR BAR-ba Budapesten a 1091, Üllői út 89-es szám alatt, ahol minden VR e-sport után érdeklődő roppant kedvezményes, 1000 Ft-os áron kóstolhat bele a VR e-sport játékok (The Unspoken, Echo Arena, Echo Combat) világába. Ez az 1000 Ft természetesen ugyanúgy tartalmazza Attila segítségét is, aki remekül vezet végig a játék kietlen ösvényein! Az első VR-ozóknak sem kell tartania, nekik az ár ugyan magasabb, 5 ezer Ft az élmény, ám ebbe nem csak a szimpla játék van benne, Attila teljes körű elméleti oktatással és különféle érdekes programokkal várja a standard VR után érdeklődőket. A visszatérő vendégek számára pedig az ár már kedvezőbb, 4 ezer Ft. A Linkup Facebook oldalát ITT érhetitek el!

Ha mélyebben érdekel ez a terület, és nem szeretnél lemaradni az aktualitásokról, akkor csatlakozz VR e-sport közösségünkhöz!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!