Miért broken a Big Priest Wildban?

Miért broken a Big Priest Wildban?

A Resurrect mechanikára épülő Big Priest már hónapok óta terrorizálja a Wild formátumot. Miért problémás ennyire a pakli?

A legutóbbi nerfek közül egyetlen lap változtatása volt kihatással a Wildra. Az Aviana gyengítése tulajdonképpen a Druid paklik legnagyobb hányadát a broken szintről az erősen közepesre taszította le. A számok is alátámasztják ezt az állítást: a Star Aligner, a Togwaggle és a Malygos paklik is eltűntek a legjobbak közül.

Rekviem a nerfelt lapokért: a számok alapján könyörtelen volt a Blizzard

A nerfek hatása nem túl jelentős a Standard metára, de a Gigglingnek, Mana Wyrmnek és az Aviananak más a véleméye. Nézzük meg, mit olvashatunk ki a számokból!

A Druidok helyét úgy tűnik, hogy a Big Priest veszi majd át, ami megállíthatatlannak tűnik jelenleg a Wild formátumban. Egy high legend játékos összeszedte a legfontosabb pontokat, amik jól összefoglalják, hogy miért is háborognak a játékosok Anduin legerősebb deckje miatt.

Barnes

A HSReplay adatai alapján a négy manás legendás lény olyan számokat produkál, amivel nem lehet mit kezdeni. A játékosok 100 százaléka (!) tartja meg a kezdőkezében és az átlagos győzelmi arány 80,5 százalékos, ha a mulligan (kezdőkártyák cseréje) után ott pihen a kezdőkártyáink között. A negyedik körre nagyjából a pakli egy harmadát sikerül felhúzni a mulligan fázissal együtt, ez azt jelenti, hogy nagyjából 33 százalék esélyünk lesz arra, hogy ott van Barnes a négy manás körre. A kijátszása után gyakorlatilag garantáltan nyertünk ezért minden harmadik ellenfél ellen, egyjátékos módba kapcsolhatunk, mert úgysem tud mit kezdeni a megidézett és feltámasztott lényekkel.

Asztaltakarítás

A területi sebzések és megoldások területén is a bőség zavarával kell megküzdenie a Big Priestnek. A Psychic Screamet nem lehet jól körbe játszani, a Lightbombot és a Dragonfire Potiont meg csak simán nem érdemes, mert minél jobban elhúzódik a meccs, annál inkább nem lesz esélyünk a győzelemre. Ha ez mind nem lenne elég, akkor ott van a Shadow Visions, amiből még több példányra tehetünk szert az előbbi területi takarításokból, de meg kell említeni a Mass Dispelt, Shadow Word: Death-t és a Shadow Word: Paint is. Teljes a repertoár, gyakorlatilag mindig mindenre van megoldás Anduin kezében.

Manacsalás

Nem mehetünk el a Priest saját manacsaló lapja mellett sem. A fejlesztett Diamond Spellstone nagyjából 25 manának megfelelő értéket képes kipréselni magából, mindössze 7 manáért. A legszebb, hogy ezt akár négy (!) alkalommal is eljátszhatja a Priest, köszönhetően a Shadow Visions-nek.

chat

A véletlen faktor rányomja a pecsétjét a mérkőzésekre, mivel a legtöbb lap random effektekkel rendelkezik. Ha szörnyű lapokat kap a Lich Kingből, nem találja meg a szükséges varázslatokat a Shadow Visions-ből és az Obsidian Statue, Ragnaros célpontjai mindig a számunkra legkedvezőbbek akkor van esélyünk nyerni a Big Priest ellen. A többi esetben meg egy dologban kell bízni, hogy a Barnes a pakli alján pihen.

Big Priest

Kód: AAEBAa0GCvYCpQnTCtYKkg+oqwKFuAK3uwLCzgLwzwIK1wr6EbcXoawC0cEC5cwC5swCtM4C6NAC4+kCAA==

Nem túl bonyolultak a mechanikák, ezért mindenkinek bátran ajánlott kipróbálni Wildban az egyik legerősebb paklit, ha a minél jobb eredmény elérése a cél.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!