Minden, amit eddig tudunk a The Elder Scrolls 6-ról!

Minden, amit eddig tudunk a The Elder Scrolls 6-ról!

A Bethesda ismét nagy dobásra készül.   

Ha ki kellene választani minden idők legsikeresebb –és ebből fakadóan legjövedelmezőbb– játéksorozatait, akkor a The Elder Scrolls széria biztosan köztük lenne. Éppen ezért örültünk nagyon annak, amikor az idei E3 során kiderült, hogy már ezerrel kalapálják a következő epizódot, amiről most összeszedtünk mindent, amit arról tudni érdemes. 


Egyelőre több szempont miatt is kérdéses, hogy mikor fogjuk a legújabb részt megkapni, hiszen Todd Howard kijelentette, hogy a The Elder Scrolls 6 érkezése előtt először az új sci-fi játékukra, a Starfield-re szeretnének koncentrálni, és csak ezután lehet majd szó kedvenc szériánk folytatásáról. Tegnap pedig az is kiderült, hogy a jelengenerációs konzolokra nem fog megjelenni a játék, úgyhogy 2020-nál hamarabb szinte egészen biztosan nem számíthatunk rá,–sőt, még az sem biztos, hogy a legújabb platformok nyitócímei között lesz. 

A Bethesda alelnöke, Pete Hines azt is leszögezte, hogy az Elder Scrolls 6 egy hatalmas, ambíciózus játék lesz, aminek felépítéséhez rengeteg időre és energiára van a csapatnak szüksége. 2016-ban ugye még úgy nyilatkoztak, hogy egyelőre nem dolgoznak a széria folytatásán, tavaly pedig még a Skyrim: Special Edition megjelentetésével volt a fejlesztőgárda elfoglalva. 


Ami viszont biztos, hogy jelenleg a Fallout 76-on és a Starfielden pörögnek, ráadásul Todd Howard azt nyilatkozta, hogy amúgy sem szeretnék elkapkodni az Elder Scrolls 6 fejlesztését, hiszen kreatív alkotókként csak olyan dolgot akarnak kiadni a kezük közül, amiért iszonyatosan tudnak lelkesedni. Emellett két éve még arról mesélt, hogy elképzeléseik már bőven vannak, viszont azok annyira merészek, hogy nehezen lehet találni hozzá megfelelő technológiai megoldást, ami reményeink szerint az elmúlt időszakban legalább valamelyest megváltozott. 

Persze, jogosan merülhet fel többekben a kérdés: ha még várhatóan ilyen sok idő van a játék megjelenéséig, akkor mégis miért kellett bejelenteni? Erre a választ a kiadó alelnöke adta meg. Elmondta, hogy szerették volna a rajongók számára egyfajta ütemtervet adni arra vonatkozóan, hogy a jövőben milyen játékokkal szeretnének kedveskedni nekik, hiszen így mindenki tudni fogja, hogy éppen min dolgoznak és mi lesz a következő nagyobb projektjük. 


Természetesen a legnagyobb –és egyben legtürelmetlenebb– rajongók egyből nekilátták az elképesztően rövid teaser előzetes kielemzésének, amire Todd Howard is rájátszott, hiszen azt mondta, hogy rá lehet jönni belőle az Elder Scrolls 6 amúgy már eldöntött helyszínére. Sok teória kering ezzel kapcsolatban az interneten, de a többség szerint a játék helyszíne High Rock lehet, ami köztudottan a bretonok közkedvelt helye. 

Szeptemberben egyébként amiatt indult be a találgatás, mert a Bethesda egy új védjegyet jegyeztetett be, ami a Redfall nevet kapta és a teóriákért felelős fanok szerint akár a Redguard, valamint Daggerfall összemosásából is származhat. Ugyebár az ilyen gigászi cégeknél ez a bejegyeztetési forma egy teljes mértékben bevett gyakorlat, ráadásul a kiadó az Oblivion és a Skyrim megjelenése előtt is ugyanilyen lépéseket tett, de ettől még egyáltalán nem biztos, hogy ez lesz az Elder Scrolls 6 alcíme. 


A kiadó többször is hangsúlyozta, hogy az online elemekkel operáló játékok kedvelőinek a Fallout 76-ot szánja, míg az Elder Scrolls széria folytatása az egyjátékos történetek szerelmeseinek fog készülni. Nemrégiben azt is megtudtuk, hogy a fejlesztési időt úgy próbálják belőni, hogy annyi lehessen, mint a korábbi részek esetén, –viszont, hogy így pontosan mikor vehetjük kézbe a játékot, az még teljes mértékben a jövő zenéje.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!