A Warlock jelenlegi pozíciójáról dióhéjban!

A Warlock jelenlegi pozíciójáról dióhéjban!

A legnépszerűbb class, ami még mindig jól tartja magát, –avagy Warlock áttekintő!

Az elmúlt napokban kitértünk már a Warrior és a Priest helyzetére, azonban tőlük eltérően a Warlockkal azért fogunk kicsit részletesebben foglalkozni, hiszen jelenleg ez a legnépszerűbb class, ami gyökeret vert a legerősebbek között, –és látszólag nem szándékozik feladni pozícióját a nemzetközi erőrangsorban.

A Warlock a Boomsday Project első hetében

Amíg a meta alakulóban volt, addig a Boomsday Project lapokkal minimálisan kiegészülő Heal Zoolock robogott az élen, de szép lassan veszített lendületéből, –bár ennek ellenére továbbra is egy meghatározó kihívóként kell rá tekinteni.

Heal Zoolock (a nerfek után)

Kód: AAECAf0GBI+CA5ziAq8Ey+wCDcII8tAC9wzT+ALOBzCEAfT3AofoAp/OApvLAvfNAtHhAgA=

A kombók nem fognak ki rajta: Control Warlock

Az egyre nagyobb fenyegetést jelentő Mecha'Thun és Druid paklik ellen a Control Warlock léphetett fel igazán hatékonyan, ugyanis a Gnomeferatu és a Demonic Project hatalmas segítséget jelentettek az aktuális riválisakkal szembeni küzdelemben.

Control Warlock (a nerfek után)

Kód: AAECAf0GDKMB6uYC08UCogLb6QKggAPY5wLMCKDOApz4AtsGl9MCCfLQAufLAoCKA4oBm8IClugCtgeI0gLo5wIA

Folyton változik, mégis ugyanaz: Even Warlock

Az Even Warlock remekül alkalmazkodott az elmúlt hetek folyamán a meta aktuális változásaihoz, -így az egyik legerősebb paklivá lépett elő, amivel meglehetősen egyszerű az ellenfél fölé kerekedni.

Even Warlock (a nerfek után)

Kód: AAECAf0GCICKA+rmAvsHzfQCoM4Cps4Cws4Cl9MCC4oH58sC+wbx0AK2B/3QAojSAtjlAvIFjQjhBwA=

A Warlock legnépszerűbb és legnépszerűtlenebb lapjai

A bekezdés címe akár az is lehetne, hogy melyek azok a lapok, amik minden deckben helyet kapnak, és melyek azok, amik egy félresiklott játékmechanika erőltetésének béklyójában sorvadoznak. A kontroll és aggro vonal is kamatoztatni tudja a Kobold Librariant, amit rendkívül jól a Spellstone alá dolgozik, –na és persze ott van még a Hellfire és a Defile, amik kihagyhatatlan elemei két említett összeállításnak is.

A Witchwood Imp könnyen letakarítható a pástról, míg a Fiendish Circle nem ad elég előnyt ahhoz, hogy érdemes legyen használni, ugyanis négy manáért egy aggro Warlock nemcsak erősebb lényeket idézhet ennyi manából, de azokat több módon is jelentősen felerősítheti. A Felguard negatív Battlecry effektje megkerülhető –de abban az esetben erősebb démont szeretnél lehívni–, valamint a Blood Witch helyett a Kobold Librarian, ami a nyers harcértéken túl mindenben túltesz ezen a négy manás minionon.

Perifériára szorulhat valaha a Warlock, vagy örök ragyogás vár rá?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!