A Priest jelenlegi helyzetéről dióhéjban!

A Priest jelenlegi helyzetéről dióhéjban!

A Priest jelenlegi helyzete a metában, –és három életképes koncepció.

A Warrior mellett a Priest a másik olyan osztály, ami annak ellenére nincs bent a nemzetközi erőrangsorban, hogy egyes variánsaival a legend legmagasabb szintjeit ütik ki a legjobb mesekártyázók. Vegyük sorra, hogy milyen lehetőségeitek vannak, ha mindenképp a Priesttel próbálkoztok a ladderen.

A legjobb Priest paklik a standard metában

A fenti infógrafika az október 1-je és október 26-a között lejátszott standard meccseket veszi alapul 4-es rangtól a legendig. A legjobban teljesítő paklik a Resurrect Priest két variánsa, illetve a Combo Priest, –ami sokban eltér attól, amit tegnap mutattunk be nektek. 

Egyikben sem kap helyet a Legendary fegyver

A Dragon Soul nemcsak, hogy egy sikeres Priest deckben sem kap helyet, de amikben helyet kap, azokban is szörnyen teljesít. Ha összességében nézzük a fenti három pakli felépítését, akkor elmondhatjuk, hogy a legegyszerűbb győzelmi feltételek felé sodródtak el. Az első Resurrect Priest nyilvánvalóan hatalmasat profitál abból, hogy az újraélesztés után a lények HP-ja százszázalékos lesz, ami igaz a másodikra is, és ha erre az ellenfél akár egy kör erejéig nem tud reagálni –ráadásul kézben van a Divine Spirit és az Inner Fire–, akkor könnyen véget érhet az összecsapás.

Nem egyszerű Priestnek lenni!

A meta legjobb összeállításaival többnyire elég arra törekedni, hogy az erőforrások okos beosztásával mindig feltölthesd a boardot, enyhe cserék, majd maximális sebzés az ellenfél arcába. A Priestnek a válaszlépésre kellenek a megfelelő lapok a kezdőkezébe, mint Soulpriest és a Circle of Healing, vagy a Wild Pyromancer, majd fel kell építenie az újraélesztés láncát, –így egy szó, mint száz, elengedhetetlen egy magasabb szintű játékismeret hozzá.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!