Serral lábai előtt hever a világ: európai győztest avattak a 2018-as StarCraft 2 WCS-en

Serral lábai előtt hever a világ: európai győztest avattak a 2018-as StarCraft 2 WCS-en

Serral megérdemelten nyerte meg a 2018-as StarCraft 2 World Championship Series döntőjét. Ezzel húsz év után nem koreai bajnoka lett a Blizzard játékának!

A BlizzConon bejelentettek rengeteg új és izgalmas kiegészítőt, hőst, játékot… és a Diablo Immortals-t.

Minden, és még annál is több az idei Blizzconról - Összefoglaló

Új kiegészítők, frissítés és játékok is érkeznek majd.

A hatalmas várakozás azonban nem csak a bejelentéseket övezte, hanem a különböző Blizzard e-sport játékok döntőit is. A Hearthstone, Heroes of the Storm, Overwatch és StarCraft 2 legjobb játékosai küzdöttek meg a hatalmas arénákban, több ezer szurkoló előtt a dicsőségért. Az egyik játékban olyan dolog történt, amire gyakorlatilag senki sem volt felkészülve. A StarCraft 2 győztese húsz (!!) év után nem Koreából került ki, hanem egy finn srác emelhette magasba a trófeát. Joona „Serral” Sotala történelmet írt a 2018-as StarCraft 2 WCS Global Finals-ben!

Az európai régió játékosai közül Serral kiemelkedik. A WCS pontlistán több, mint négyszer annyi pontja van, mint a második helyezett Tobias „ShoWTimE” Siebernek. Mindketten részt vettek a versenyen, de ShoWTimE már a csoportkörök során búcsúzott, nem úgy Serral, aki először Kim „sOs” Yoo Jint győzte le, majd Ju „Zest” Seong Wukot fektette két vállra. Magabiztosan, két győzelemmel várhatta az egyenes kieséses szakaszt, ahol Park „Dark” Ryung Woo próbálta megállítani a finn játékost. A legjobb európai gyakorlatilag felmosta a padlót ellenfelével és sima 3-0-val már a legjobb négy között várta következő áldozatát. Lee „Rogue” Byung Ryulnak mindössze egy meccset engedett Serral, ezzel a győzelemmel már biztosan ezüstérmesnek mondhatta magát, de ő még többet akart.

A nagydöntőben a papíron harmadik legerősebb koreai játékos állt Serral elé, de ő végig magabiztosan játszva, összesítésben 4-2-es eredménnyel megérdemelten diadalmaskodott Kim „Stats” Dae Yeob felett. Serral ezzel az első a StarCraft történelmében, aki európaiként döntőbe jutott és természetesen az első, aki nyerni is tudott a világ legnagyobb SC 2 versenyén. Ezzel 280.000 dollárt zsebelt be, az örök dicsőség mellé.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!