"Úgy tűnik, hogy a versenyek a legjobbat hozzák ki belőlem" - Sischo interjú

Az MNEB HS versenyének döntősével beszélgettünk. Sischo nevét jegyezzétek meg, mert a második versenyén rögtön a döntőbe került!

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Hearthstone versenyének rájátszásában a legjobb négy között végzett Sischo, aki ennek a kiváló eredménynek köszönhetően ott lesz a PlayIT Show-n, ahol a négyesdöntőben küzdhet meg az értékes nyereményekért és a dicsőségért. Rövid interjút készítettünk a mesekártyás sráccal!

A Hearthstone nickneved már ismerős lehet a rajongók számára, de a mögötte megbújó játékosról keveset tudnak. Ki is az a Sischo a civil életben, mit kell rólad tudnia az olvasóknak?

"Hát abban nem vagyok biztos, hogy a nicknevem olyan sok embernek csengene jelenleg ismerősen, hiszen eléggé új arc vagyok a magyar kompetitív Hearthstone szcénában, de remélem ez változni fog hamarosan. A civil életben Németh Szilárdnak hívnak, 25 éves vagyok és szoftver fejlesztéssel (politikával nem) foglalkozom. Szabadidőmben a Hearthstone és más videojátékok mellett leginkább sportolni, belezőgép streamet nézni és utazni szeretek."

Hogyan és mikor vágtál bele a Blizzard játékába , a Hearthstone előtt foglalkoztál más kártyajátékokkal is?

"A kártyajátékokat gyerekkoromban szerintem sok más magyar játékoshoz hasonlóan HKK-val kezdtem el űzni. A Hearthstone-ra pedig régi WoW játékos lévén már a béta idején felfigyeltem és igazából a lelkesedésem pár kisebb kihagyást leszámítva azóta is kitart. Nagyon sokáig csak arénában játszottam szinte free 2 play módon, mivel a régi ranked rendszerben nagyon sok időt igényelt a Legend szint elérése, és én beértem annyival hogy egyszer kiütöttem a hátlap miatt. Aztán az új szisztémában újra kedvet kaptam a constructedhez, és pár hónapja elkezdtem komolyabban foglalkozni a versenyszerű játékkal is, eddig egész sok sikerrel."

Gratulálunk a PlayIT döntőhöz, több mint száz játékos közül ott vagy a legjobb négy között. Milyen érzések kavarogtak benned, amikor a rájátszás mérkőzéseit vívtad?

"Őszintén szólva nem izgultam túl a dolgot, hiszen szinte az esélytelenek nyugalmával ülhettem le a meccsek elé. Sok résztvevő játékosnak már több nagyobb külföldi verseny van a háta mögött, míg nekem ez volt a második verseny amire neveztem. Célként annyit tűztem ki magamnak, hogy kvalifikáljam magam az MNEB alapszakaszára és akkor már boldog leszek. Szerencsére úgy tűnik, hogy a versenyek a legjobbat hozzák ki belőlem és így egyetlen elszenvedett vereséggel végül még a Top 4-be is sikerült bekerülnöm. Természetesen ennek nagyon örülök és így még lelkesebben vágok bele a mindennapos kemény "edzésekbe"."

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságnak az őszi küzdelmei hamarosan véget érnek, de a legfontosabb meccsek jövőre érkeznek az alapszakasszal. Szerinted szüksége volt a hazai Hearthstone közösségnek az MNEB-re? Mit vársz a januárban induló ligától?

"Szerintem mindenképp szüksége volt rá, hiszen itthon nagyon sokan szeretik a játékot, viszont kevés ehhez hasonló versenyt rendeznek. Én leginkább azt várom az MNEB-től, hogy a bajnokság alapú rendszernek köszönhetően a nézők is közelebb kerülnek majd a versenyzőkhöz azáltal, hogy hetente lesznek mérkőzések és folyamatosan szurkolhatnak a kedvencüknek. Biztos vagyok benne, hogy ez jót tesz majd a hazai esport fejlődésének nem csak a Hearthsone-t hanem az összes többi játékot tekintve is."

Sischonak szurkolhattok a november 17-én megrendezésre kerülő PlayIT-en élőben és az E1 TV hivatalos Twitch csatornáján.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!