Hirdetés

Whizbang akár örökre a standardben maradhatna?

Scheff | 18/11/09 13:24
Cikk mentése

Kezdőknek ideális a tapasztalatszerzéshez, a haladóknak pedig egy kis változatosságot visz a szürke játékmenetbe.

Hirdetés

A Whizbang the Wonderful körüli hype szép lassan leül, ezért az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján összeszedtük a leglényegesebb információkat, és a különböző szempontokat össze is ütköztetjük, hogy végül egy teljes és objektív képet kapjunk róla. Whizbang az alábbi 18 paklirecept közül véletlenszerűen választ egyet a mérkőzés előtt, ezért a játékosok egy része a kezdőbarát kategóriába sorolja, míg a többiek ezt az állítást fenntartással kezelik.

Az igazság valahol a két nézőpont között van félúton. Egyrészt kezdőbarát, mert egy nem fizetős játékos aligha rendelkezik kellő lapkészlettel ahhoz, hogy akár a paklireceptek felét is összerakhassa, valamint remek tapasztalatszerzésre is, hiszen így olyan kártyákat is kipróbálhat a gyakorlatban, amiről legfeljebb cikkeket olvashatna, vagy videókat nézhetne. Másrészt a 18 különböző pakli eleinte kaotikus hatást kelthet, ezért egy Deck Tracker nem árt mellé, mert még a tapasztaltabb kártyázók is bajba kerülhetnek a kezdőkéz kiválasztásánál, vagy a megfelelő stratégia kiválasztásakor.

Az biztos, hogy nem kompetitív!

A véletlenszerűség miatt elképzelhető, hogy egy ütőképes paklit kapunk (Spell Hunter, Big Mage, Deathrattle Rogue), de akár kifoghatunk egy szenvedőset is (Combo Priest, Spell Damage Mage). A Whizbang egyáltalán nem reagál a meta változásaira, ezért nemcsak, hogy a tech lapok maradnak ki, de a nerfelt lapokkal is ráfarag, –mint például legutóbb a Mana Wyrmmel. Talán kár ragozni, hogy miért is marad ki a versenyből, de azt még mindenképp szeretnénk megemlíteni, hogy könnyű kiismerni, –ami egy újabb lehetőségtől, egész pontosan a meglepetés erejétől fosztja meg használóját.

Ha csak a Whizbang paklikat nézzük, akkor az erőviszonyok közel kiegyenlítettek

A fenti állításból tisztán következik, hogy Whizbang –azon túl, hogy egy minimális esélyt ad a tanulásra a kezdőknek– a legjobb választás az ismerősök közötti összecsapásokhoz. Mindig is problémás volt egy újonc barátod ellen játszani, mert vagy túl erős ellenfél voltál neki, vagy annyira gyenge összeállítással kellett játszanod, hogy hamar ráuntál a párbajra? A Whizbang paklik tele vannak kombó elemekkel, legendary lényekkel és egyéb hasznos lapokkal, így az esélyegyenlőségen túl a változatosság, illetve a kihívás is megmarad.

Akár örökre a standardben maradhatna?

Ha nem is kifejezetten Whizbang, de egy hasonló mechanikával rendelkező lap egy esetleges rotálást követően abszolút jól jönne. Akár még az se lenne rossz, ha később Wild deckekkel nyitná meg nemcsak a kezdőbb, hanem azon haladóbb szintű játékosok előtt is a lehetőséget az alternatív játékmódra, akik valamilyen okból kifolyólag nem játszanak Wildban.

Hogyan ítélitek meg Whizbang szerepét? Szóba jöhet még valamilyen szempont, ami mellette, vagy épp ellene szól, de kimaradt a cikkből?

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Hirdetés
A hozzászólás nincs engedélyezve
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?