Dráma a Morphelo Bajnokság körül: kevesebbet ér egy átlagos játékos verejtéke?

Az unicum játékosok felszólaltak az igazságtalannak vélt díjazás kapcsán!

Morphelo emléke köré szerveződő versenyről és bajnokságról külön-külön is írtunk már nektek, sőt még Bodzyval, az egyik főszervezővel is készítettünk egy interjút ennek kapcsán. Ezúttal a II. Morphelo Bajnokság díjazása körül alakult ki egy kisebb ellentét az unicum és az átlagos játékosok között, ami heves indulatokat váltott ki a felekből.

Míg nagyon sokan örömmel konstatálták, hogy egy külön csoportban indulhatnak a szerényebb értékeléssel rendelkező csapatok, addig a magyar World of Tanks meghatározó alakja, Serious_Threat aggodalmát fejezte ki az esetleges visszaélések miatt.

Az eredeti kommenteddel se ez volt a probléma, hanem az, hogy (a te szófordulatoddal élve) az "fáj" az unikumoknak, hogy egy lényegesen gyengébb ligának megegyezik a díjazása a top ligával.
Én személy szerint ezt találom igazságtalannak (valószínűleg nem vagyok ezzel egyedül). Emiatt a helyzet miatt nem találom elképzelhetetlennek, hogy egy trió megpróbálkozik kamu accountokkal a gyengébb ligában, de remélem erre nem kerül sor.

Nem sokkal később pardoc fűzött hozzá egy szarkasztikus kommentet, amiben a csoportrendszert bírálta.

Javaslom minden megkezdett 1000 personal ratingre legyen kategória, mert a jelenlegi rendszer nem fair. Szinte biztosan egy 6000+os fogja elvinni a bot fődíjat, a 2000-esek nem jutnak szerephez. Vagy... Legyen 100-anként, az úgy még nagyvonalúbb... Nem is. Minden jelentkező ugyanannyi jutalmat kapjon! Így senkit sem diszkriminálnak amiatt, hogy gyengébb, mint a másik. A meccseket meg lejátsszák becsületbeli alapon...

Ez a hozzászólás természetesen elindította a lavinát, és a reagálók közül talán Digne foglalja össze a legjobban, hogy mi a gond ezzel a szemlélettel.

Tavaly az volt a baj, hogy kb "előre el volt döntve" ki nyer. A gyengébbnek nincs esélye nyerni. Idén az a baj, hogy nincs különbség a díjazás között. 
Hát gratulálok! Mindenkinek aki az EMLÉKVERSENY-en is képes anyagiaskodni. 

A verseny szervezői közül Jacktor és Bodzy se hagyhatta szó nélkül pardoc kritikáját, és mindketten hangsúlyozták, hogy az arany nyereményeken túl egyéb nyeremények is lesznek a bajnokságon, –végül Bodzy az alábbi gondolattal zárta le a témát:

Végül az utolsó gondolat: Már írták is itt a többiek, de leírom én is. A verseny szabályzata így lett megalkotva, ezzel vagy egyetértesz vagy nem. Ha egyetértesz akkor indulsz, ha nem akkor nem indulsz, ez ennyire rém egyszerű. Írtad teljesítmény orientált vagy. A versenyen indulni akaró Tarczay csoport csapatai is azok, –az Ő verejtékük miért ér kevesebbet?

Kinél az igazság?

Mindenki egyéni döntésére bízzuk, hogy melyik oldalnak ad igazat, de két szempontot érdemes észben tartani. Egyrészt, hogy igenis díjazni kell a kiemelkedő teljesítményt, másrészt ez egy emlékverseny, ami szeretné visszaadni Morphelo látásmódját, és ő egy olyan személy volt, aki szívesen segített a gyengébb képességű játékosoknak is, –a két csoportos rendszer pedig épp amiatt jött létre, hogy minden induló jól érezze magát.

Kinek a véleményét osztjátok?

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.