Egyelőre nincs magyar csapat a bukaresti ESL verseny zárt selejtezőjében

Több magyar ötös is próbálkozott, azonban mindegyik meg lett állítva a továbbjutást érő pozíciók előtt.

Bár elkezdődött, de még nem ért véget a CS:GO BGW Invitational by ESL első nyílt kvalifikációja, ahol természetesen magyar csapatok is megmérettették magukat. A Bucharest Gaming Week névre keresztelt verseny kvalifikációiról már korábban olvashattatok, mely verseny szoros kötelékben áll a Magyar Nemzeti E-sport Bajnoksággal, hiszen az a csapat, amelyik jövő hét szombaton megnyeri a PlayIT-en rendezendő döntőt, automatikusan meghívást kap a verseny zárt selejtezőjére.

Már jelentkezhettek a bukaresti ESL verseny nyílt kvalijára!

A zárt kvaliban pedig még az MNEB selejtezők nyertesével is találkozhattok!

85 csapattal kezdődött tehát tegnap délben a verseny nyílt kvalifikációja, melyből kilenc csapat volt magyar. A RockIT.csgo sajnos már a selejtező korai szakaszában egy erős csapatot kapott, ők a francia KQLY-val kiegészülő eFrog csapata, akiktől Infernon kaptak ki 16-6-ra. A NEED MORE DM csapata már egy körrel tovább jutott, de ők is megszenvedtek érte, ugyanis a belga Sector One Qual együttesét kellett legyúrniuk, akik hazájukban komoly névnek számítanak, ennek ellenére egy tripla hosszabbításos meccsen sikerült 25-23-ra nyernie Tigene csapatának, azonban következő ellenfelük sem egy kisebb név volt. Ők nem más mint a lett WOLSUNG, akik egy litván LAN győzelemmel a hátuk mögött vágtak neki a kvalinak, és sikerült is ledarálniuk a NEED MORE DM csapatát 16-2-re.

A legtovább jutó együttes az ESL SEC versenyén is szereplő HyperioN e-Sports volt, akik a legjobb 16-ig tudták vergődni magukat egy kis szerencsével. Először a román nueVitaz ötösét verték meg 16-8-ra, majd honfitársaik ellen a Team Zylex-szel játszottak egy 16-12-es Mirage-t. Ezután a svéd többségű pieuwpieuw nevezetű társaságot fogadták hussaRék. A HyperioN még 12-4-re is vezetett, azonban a magyar ZEN-nel is kiegészülő társaság nagyon rákapcsolt, és visszajöttek 16-14-re, ahol ZEN egy híján 40 ölést szerzett magának. A mérkőzést azonban mégis a HyperioN nyerte, pontos információnk nincs arról, hogy miért, de valószínűleg az anti-cheat program nem megfelelően történő használatáért. A HyperioN ezek után a Windigo Academy csapatával vívott egy mérkőzést a legjobb nyolcba kerülésért, ahol 19-15-re kikaptak az ukránoktól, –így ekkor számukra a kvalifikáció véget ért.


FLASH-sel és DEv-vel is kiegészülő Pixel csapata is részt vett a selejtezőn, első mérkőzésüket meg is nyerték 16-2-re, azonban a lengyel Zimne Dr4nie most erősebbnek bizonyult, így egy Train-en elszenvedett 16-7-es vereség után ő nekik is búcsúzniuk kellett. A Pixel mellett itt volt még a Boco által vezetett és a V1CE-gejmzilla párossal is megerősített Super Heros In Training, ők azonban már az első körben kiestek, hiszen 16-9-re kikaptak a horvát yeet-től. Továbbá részt vett a selejtezőben még a DINO-ESPORTS csapata is, akik első mérkőzésük megnyerése után –melyet a belga antyszczepionkowcy ötöse ellen arattak 16-6-ra– a mixwell-loWel párossal is kiegészülő spanyol Movistar Riders ellen játszottak a legjobb 16-ba jutásért; azonban a csoda nem jött össze a srácoknak, és 16-4-re kikaptak a spanyoloktól.

A kvalifikáció tehát magyar csapat nélkül folytatódik a mai napon 12:00-tól, azonban aggodalomra semmi ok, hiszen az biztos, hogy lesz magyar versenyzője a zárt kvalifikációnak. Azonban szeretnénk, ha ez nem csak a REVOLTE vagy a Réseaux lenne. A verseny második nyílt selejtezője november 17-én lesz 14:00-kor, ahová IDE kattintva ti is jelentkezhettek.

Kövess Minket!