Tfue-t nemrég rendőrök zavarták meg stream közben, őt is elérte a swatting

Tfue-t nemrég rendőrök zavarták meg stream közben, őt is elérte a swatting

Ezúttal szerencsére nem lett komolyabb baj a bugyuta viccből!

A swattingot nem nagyon kell bemutatni a gaming társadalomnak: évek óta látható jelenség, –bár az utóbbi időben nem nagyon történt ilyen–, ami arról szól, hogy egy streamerre, miközben közvetít, ráhívják a rendőrséget (általában azon belül is a speciális erőket...). Voltak ebből már komoly problémák, 2017 végén például egy teljesen ártatlan családapát lőttek le emiatt, bele is halt a sérüléseibe.

A növekvő e-sportra különös veszélyt jelenthet a swatting és az agresszió

TZeus | 18/01/08 16:09A nemrég swatting áldozatává vált kansasi férfi világszerte a média fő beszédtémáját jelentette, és számos nagyon fontos kérdést vetett fel. Ahogy az e-sport ipar növekszik, az emberek egyre inkább befektetéseket is látnak benne, akár a saját játékukra, akár a kedvenceikre gondolva. Ez pedig szerencsejátékozást jelent, a veszteség viszont rosszul érinti a játékosokat.

Tfue-nál szerencsére ennyire komoly dolgok nem történtek; nem törték be rá az ajtót, nem verték bilincsbe őt a törvény emberei, csupán néhány percre tűnt el a képernyő elől. Társával FaZe Cloakkal nyomták a szokásos streamjüket, amikor sziréna szót hallottak, majd Cloak mondta is, hogy el kell mennie a mikrofontól. Tfue és Cloak közel laknak egymáshoz. Tfue kérdezte is, hogy hozzá jöttek-e a rendőrök, de Cloak már nem válaszolt.

A srácok néhány percet voltak oda, aztán visszatértek, és meg is nyerték a mérkőzést. Képtelenség volt őket kizökkenti, tökéletesen fókuszáltak továbbra is a játékra.

A győzelem után a két játékos kitárgyalta, hogy mi is történt, Cloakhoz végül nem érkeztek rendőrök, elmondása szerint hozzá egy helikopter lámpája világított be, Tfue azonban az ajtajában tényleg szembe találkozott két rendőrrel, akikkel addigra már a szomszédai elkezdtek beszélgetni. A rend őrei egy betörés jelentése miatt érkeztek a helyszínre, valószínűleg ezért is nem törték rá az ajtót Tfue-ra, –így mondhatjuk, hogy a bejelentő azontúl, hogy bugyuta viccet játszott, legalább a finomabb formáját lőtte el. Az esetek többségében azonban a speciális erőket küldték a streamerekre, olyan indokkal, hogy fegyver van nála, veszélyes, vagy terrorista.

Tfue természetesen a streamjén kiosztotta azokat is, akik ezzel szórakoznak: "Valaki tényleg megpróbált swattolni engem. Idióta, seggfej. Marhára elvesztegetett idő. A rendőrök életeket menthetnének odakint, ehelyett azonban idejöttek az én házamhoz valami gyerek vicce miatt."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!