KuroKy volt az első Artifact verseny legnagyobb meglepetése!

A Team Liquid TI7 győztes kapitánya, Kuro "KuroKy" Salehi Takhasomi szállította az Artifact bemutató tornájának a legnagyobb szenzációját, miután a legjobb 4-ben végzett a hétvégén.

A Valve az új kártyajátékát, az Artifactot a jól megszokott módszerrel igyekezett promózni a hétvégén. Bejelentett egy 128 bétában résztvevő játékos számára szervezett tornát. A draft módban lebonyolított versenyen mindenki a kapott lapokból válogathatta ki a deckjét, mellyel le kellett tolnia a mérkőzéseit. A svájci körök alatt az első és a negyedik előtt lehetett draftolni, majd a legjobb 8 megkezdése előtt volt még erre lehetőség.

A Valve titoktartási megállapodásának köszönhetően a bétában szereplő személyek semmilyen információt nem közölhettek eddig a játékról, így a közösség nagyon keveset tudott az Artifactról. A hétvégén viszont jó néhány mérkőzést lehetett látni és a BTS adásában igyekeztek elmagyarázni a nézők számára, hogy mi is történik.

A 10 ezer dolláros összdíjazású versenyen 128 játékos közül került a legjobb 8, a svájci körök után egy svéd úriember maradt csak száz százalékos. A mezőnyben korábbi Hearthstone és Gwent profi is megtalálható volt, nagy meglepetésre pedig a Dota 2-es körökben híres KuroKy is 6-1-el zárta az alapszakaszt.

Ahogyan eddig is, az egyenes kieséses szakaszban is bo3-ban zajlottak a küzdelmek. Miután az első kört elbukta GameKing ellen, KuroKy képes volt a fordításra, az elődöntőben a továbbra is száz százalékos heffaklumpen ellen hozta össze a sors. Eddig tartott a menetelése, hiszen kiderült, hogy ezen a hétvégén a svédet senki nem tudta megállítani. A győztes paklit itt megtaláljátok!

Íme egy jelenet az ő meccsükből, melyben Joel Larsson bemutatja a Rebel Decoy lap (ha egy hősöd meghalt és rendelkezik ezzel a tulajdonsággal, akkor az eredeti 2 kör helyett már a következőben újraéled) igazi erősségét:

A teljes mérkőzésüket itt tekinthetitek meg:

A finálé:

Az alábbi oldalon pedig elérhetitek az összes streamelt összecsapást!

Az Artifact november 28-án jelenik meg, de a Steamen a hétvége óta elő lehet rendelni. Nektek, hogy tetszik a játék?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!