Itt hagyott minket a Marvel atyja, elhunyt Stan Lee!

Itt hagyott minket a Marvel atyja, elhunyt Stan Lee!

A Marvel képregények egyik legendás írója 95 évesen hunyt el kórházba szállítását követően.

Stan Lee –eredeti nevén Stanley Martin Lieber– helyi idő szerint hétfőn reggel került kórházba, ott azonban már nem tudtak rajta segíteni és sajnálatos módon elhunyt a legendás Marvel karakterek kitalálója. Arról további információt nem hoztak nyilvánosságra, hogy mi volt a halál oka. Az elmúlt időszakban már sokat betegeskedett, a tavaszon például tüdőgyulladással került ugyancsak kórházba. Az 1922. december 28-án született Lee-nek talán nem volt olyan kalandos élete, mint papírra vetett hőseinek, de az biztos, hogy fantáziája és alkotásai ugyanúgy felejthetetlennek bizonyultak.

Többek között olyan ikonikus szuperhősöket köszönhetően neki –Jack Kirby és Steve Ditko segítségével–, mint Pókember, Hulk, Doctor Strange, Fekete Párduc és az X-Men, de hosszú sorokban taglalhatnánk még, hogy mi fűződik a nevéhez. Nem csak a képregényes és a filmes világ köszönhet neki sokat, hiszen nélküle a számítógépes játékokban sem hálóhintázhatnánk Pókemberrel.

Az állandóan mosolygós Stan Lee, –aki utolsó éveiben is vállalt még cameo szerepeket a Marvel filmekben–, 95 éves korában hunyt el. Nyugodjék békében!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!