Pengeélen táncol a HellRaisers, míg a svédek akár ki is eshetnek az EPL-ből

Pengeélen táncol a HellRaisers, míg a svédek akár ki is eshetnek az EPL-ből

A HellRaisers be tudja ma este biztosítani továbbjutását, míg a fnatic vagy a NiP akár ki is eshet a ligából.

Én személy szerint nagyon élvezem az ESL Pro League rendszerét, hetekig, hónapokig ellátja a nézőket mérkőzésekkel online és offline közegben egyaránt, a legnagyobb csapatokat és játékosokat láthatjuk játszani és nincs olyan eset, hogy a verseny elején kiesik, a fnatic, a G2, a NiP, a North aztán az negyeddöntőktől kezdve minden meccsen az Astralis-t nézhetjük.

chat

Az idei szezonban 14 európai csapat vesz részt, mindenki játszik mindenkivel egy BO2-es mérkőzést, majd az első 7 pozícióban végző csapat jut tovább a liga offline döntőjébe, amit idén Dániában, Odenseben rendeznek majd meg. Tavalyhoz hasonlóan idén is szurkolhatunk Böröcz " DeadFox " Bencének és a HellRaisers-nek, és bár most könnyebben meglehet a továbbjutás, azért a matek és a többi csapat utolsó mérkőzése is nagy szerepet játszik. De nézzük meg először röviden mi történt a tegnapi HellRaisers mérkőzéseken.

a 8. szezon tabellája az utolsó mérkőzések előtt

Két mérkőzése, azaz 4 pályája is volt tegnap a HR-nek, Inferno és Mirage a dán Heroic ellen, majd Mirage és Dust2 az EPL újonc Windigo ellen. Két könnyű mérkőzés, papíron, illetve volna behúzni az értük járó maximális 12 pontot és akkor ma már hátradőlve a gamer székben játszhatnák utolsó meccsüket, de legalább 6-8 pont lett volna a kötelező. A Heroic ellen még egész jól is ment a küzdelem, H0bbit első hivatalos meccse volt ez a HR csapatával. Támadóként még csak-csak működött a dolog, a térfélcserét követően azonban, amikor a HR-nek védenie kellett volna látható volt, hogy nincs még összeszokva a csapat és hibák lehetnek a kommunikációban, aminek egy gyengécske második félidő lett a vége, így a Heroic szorosan, 16-14-re be tudta húzni a pályát. 

Mirage-on aztán jött egy kis baki, a HR nem jelentette be időben új igazolásukat az ESEA oldalán, így innentől kezdve két lehetősége volt a csapatnak, vagy felhívja bondik-ot aki még azért valószínűleg simán elvállalta volna a mérkőzéseket, vagy leülteti gép elő az edzőjüket Johnta-t. Utóbbi lehetőség volt csak megvalósítható, és bár A dán csapattal szemben sikerült a második pályán behúzni a 3 pontot, a papíron sokkal gyengébb Windigo már nagy falatnak bizonyult. Johnta gyengesége persze a fragekben megmutatkozott, talán nem is lett volna akkor baj, hiszen stratégia szempontjából adhatott volna pluszt a csapat játékához, mégsem működött, Mirage-on sikerült 1 pontot megnyerniük a hosszabbításban elbukott pályán, Dust 2 azonban igazi szenvedés volt. Fölösleges volna Johnta beugrására fogni, hiszen a HellRaisers összes játékosa bőven a saját teljesítménye alatt játszott, míg a Windigo-ból poizon és v1c7oR megállíthatatlanok voltak, 14-1-es félidőt követően, 16-1-re tudták elverni a HR-t.

Ha félretesszük a Windigo elleni borzasztó két vereséget, akkor is marad a megszerezhető 12-ből a 4 megszerzett pont, amivel bár nem esélytelen a továbbjutás, több minden is közbejöhet. Jelenleg továbbjutást érő 7. helyen áll a HR, de ez még változhat, mindkét irányba. A napokban forgatási pletykák tárgyává vált G2 ellen fognak játszani az este. Ha 0 pontot sikerül ellenük szerezni, akkor mind a FaZe, mind az ex-Space Soldiers veszélyes lehet rájuk. Minimum 1-1 kéne a G2 ellen, de inkább 2-0 és akkor nincs mitől félni. Ha 1-1 lesz Bo2-es küzdelem eredménye, és a törökök mindkét pályán elverik az egyébként borzasztó gyenge, a kiesés szélén álló fnatic-ot, akkor jön a matek és a körarány, ami a volt Space Soldiers játékosok oldalára billentené a mérleget.

Ma este 20:00-tól kezd a HellRaisers a G2 ellen, a pályák Cache és Inferno lesznek, és bizony kell a szurkolás, kell a biztatás. Gyertek minél többen a Magyar Esport TV Twitch csatornájára, szurkoljuk be Bencééknek azt a 6 pontot és a biztos továbbjutást.

Nézd meg ESL_esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Borítókép és kép: HLTV.org

Kövess Minket!