Irány Dánia, továbbjutott a HellRaisers az ESL Pro League offline döntőjébe!

Irány Dánia, továbbjutott a HellRaisers az ESL Pro League offline döntőjébe!

Az idei szezon végére is több forgatókönyv létezett a HellRaisers számára, –szerencsére minden jól alakult.

Hosszú hetek után elérkeztünk az ESL Pro League online szakaszának utolsó napjához. Az európai divízió tabellájának első hét helyén álló csapata jut tovább az Odenseben megrendezésre kerülő LAN döntőbe. A HellRaisers már tegnap be tudta volna biztosítani a dániai útjukat, egy baki miatt azonban a csapat edzője, Johnta játszott a frissen igazolt Hobbit helyett, és a Heroic majd a Windigo csapatától is csúnya vereségeket szenvedtek.

Pengeélen táncol a HellRaisers, míg a svédek akár ki is eshetnek az EPL-ből

Sziky | 18/11/14 10:45A HellRaisers be tudja ma este biztosítani továbbjutását, míg a fnatic vagy a NiP akár ki is eshet a ligából. Én személy szerint nagyon élvezem az ESL Pro League rendszerét, hetekig, hónapokig ellátja a nézőket mérkőzésekkel online és offline közegben egyaránt, a legnagyobb csapatokat és játékosokat láthatjuk játszani, és nincs olyan eset, hogy a verseny elején kiesik, a fnatic, a G2, a NiP, a North aztán az negyeddöntőktől kezdve minden meccsen az Astralis-t nézhetjük.

Mai ellenfelük a francia többségű G2 volt, akik ellen kötelező volt az 1-1, de inkább 2-0 volt az az eredmény amivel számolva a HR fixen kint van az EPL 8. szezonjának döntőjében. A Bo2-es mérkőzés két pályája Cache és Inferno volt, a Csernobili erőmű lábánál fekvő Cache első pisztolyköre HR győzelmet hozott, akik így az új metának köszönhetően már csak két biztos kört tudhattak magukénak a meccs kezdetén. Az első vásárlós körben erősebbnek bizonyult a G2 és 3-2-nél át is tudták venni a vezetést. A 7. körben sikerült a franciáknak nyerték-buktákba sodornia a HR-t, akiknek a nullára vásárlós forcebuy körük sem sikerült, így a G2 a mérkőzés 11. körében már meg is nyerte az első félidőt. A kérdés már csak az volt, hogy mennyire tud majd a HellRaisers felzárkózni? A válasz az, hogy gyors egy-egy körös adok-kapokkal 9-6-ig.

A csapatok térfél cseréjét követően, ANGE1 maradt 1v2-ben a pisztolykörben, egy szép fejessel és nagyon okos játékkal azonban sikerült bebiztosítania csapatának a második félidő első köreit. Azonos köreredményről, 10-10-ről folytatódott a mérkőzés, a HellRaisers-nek a pálya második köre óta most először sikerült megszereznie a vezetés. Kört kör követett, újra fej-fej mellé, 13-13-hoz érkeztek a csapatok, majd rövid időn belül elérkeztünk a hosszabbítást jelentő 15-15-ös eredményhez is. Ezzel egy pont máris a HellRaisers neve mellé került a tabellán. A csapatoknak végül csak a második extra játékidőben sikerült eldönteniük a pályát, a HR tökéletes CT oldal után 1 kört már simán betámadva nyerte Cache-t, 22-18-ra.

Párhuzamosan a HR-G2 meccsel, az ex-Space Soldiers játékosai –ugyan hosszabbításban–, de végül kikaptak a fnatic-tól, így már Inferno előtt biztos volt, hogy a HellRaisers részt vesz az ESL Pro League 8. szezonjának döntőjében, Odenseben. Ettől függetlenül, természetesen a mérkőzés második pályája is lejátszásra került ahol a HR kezdte meg a körgyűjtést, a G2 első körét 4-0-nál tudta felrakni a neve mellé. Sok babér nem termett a G2 védekező oldalán, a HR szinte minden 1vX helyzetet sikerrel vett, felszabadultan játszottak, látszott, hogy már fix a döntőkbe jutás számukra. Miután az ANGE1 irányította HellRaisers 12-3-ra tudta nyerni az első félidőt hamar 15-5-ös eredményhez ért, ami 10 db meccspontot jelentett számukra. Különösebb megerőltetésbe nem került, azonnal győztes körre váltották és 16-5-re nyerték meg Inferno-t.

a csapatok végső sorrendje az EPL online szakaszából

Innen is gratulálunk a teljes csapatnak, és persze a december 4-9 között megrendezésre kerülő döntőkben is végigkövetjük majd –nem csak a HellRaisers–, hanem a többi csapat mérkőzéseit is. Tartsatok velünk decemberben is a Magyar Esport TV Twitch csatornáján.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Borítókép és kép: HLTV.org

Kövess Minket!