Az egyéni után a csapat VB is megvan a Mercedesnek

Az egyéni után a csapat VB is megvan a Mercedesnek

Az F1 Pro Series világbajnoki összetettjében második helyen végzett a Bereznay Dani, a Mercedes magyar pilótája.

Matematikai esélye még volt Bereznay Daninak az utolsó versenyhétvége előtt, hogy beérje és megelőzze csapattársát, a szintén Mercedes AMG-Petronas Esports-os Brandon Leigh-t, de végül a magyar pilótának be kellett érnie összetettben a második helyezéssel. Hatalmas siker ez a magyar e-sportnak és Daninak, aki az egyéni siker mellett csapatban is dominálta a bajnokságot, mivel a Mercedes gyakorlatilag kihívó nélkül húzta be a bajnoki címet.

A Mercedes a virtuális versenypályákon kívül, a valódi Formula-1 bajnokságban is mindent behúzott a 2018-as évben. Lewis Hamilton az egyéni világbajnoki címet nyerte meg magabiztosan Sebastian Vettel előtt, a csapatok közötti pontversenyben is a Mercedes végzett az élen, mögöttük az olasz Ferrari istállónak meg kellett elégednie a második hellyel.

Brendon Leigh And Mercedes Clinch 2018 Pro Series Titles - F1Esports News

It was a weekend to remember for Mercedes AMG-Petronas Esports and Brendon Leigh, as they completed a memorable double by clinching the team and driver championships at the 2018 F1 New Balance Esports Pro Series Grand Final in London.

Bereznay Dani a szezon végére ért be igazán és két nagyszerű futamgyőzelemmel biztosította be maga számára az ezüstérmet a dán Frederik Rasmussennel szemben.

Az utolsó futamokból kiindulva hatalmas elvárásokkal vetheti bele magát a 2019-es szezonba, ahol méltó ellenfele lehet az immár kétszeres világbajnoknak, a jelenlegi brit csapattársának Brendon Leigh-nek.

chat

Gratulálunk Bereznay Daninak ehhez a nagyszerű sikerhez, és a legjobbakat kívánjuk neki jövő évre!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!