Az amerikai hadsereg 9 játékot érintő e-sport csapatot szeretne létrehozni

Az amerikai hadsereg 9 játékot érintő e-sport csapatot szeretne létrehozni

A cél elsősorban toborzási szándékot rejt magában!

Manapság az e-sport már olyan méreteket ölt, hogy a világméretű vállalatok is egymással versengve keresik a lehetőségét annak, hogy befektethessenek ebbe az üzletágba. Elsősorban azért érdekes számukra ez a terület, mert a fiatal réteget ezen keresztül lehet a leghatékonyabban elérni, az Audi is elmondta, hogy a jövőbeli potenciális vásárlóik egy jó része itt található.

Nem jelenthetik fel az Epic Games-t a rapperek a szerzői jogi követeléseik miatt

Még nyáron hallhattunk először erről a sztoriról, de úgy néz ki, hogy az Epic megfoghatatlan.

Most azonban egy csöppet sem hétköznapi "szervezet" jelentette be, hogy nyitnak az e-sport felé. Ez nem más, mint az Amerikai Egyesült Államok hadserege, akiknek nem titkolt céljuk, hogy katonákat toborozzanak az e-sport segítségével. A felhívás azonban nemcsak civileknek szól; aktív katonák, tartalékosok és veteránok is jelentkezhetnek. A létrehozott űrlapon a platformok között megtalálható a PS4, az Xbox ONE és a PC is, ezenfelül pedig 9 jól ismert e-sport játék: Fortnite, Call of Duty, Tekken, League of Legends, PUBG, Overwatch, FIFA, Madden és NBA2K.

A hadsereg megmozdulásáról Meaux őrmester beszélt egy meglehetősen kétkedő riport keretén belül, ahol elmondta, hogy ezt a projektet szeretnék egyfajta mozgó attrakcióvá tenni, eljuttatni többek között az egyetemekre is a diákokhoz.

Az őrmester megosztotta azt is, hogy a céljuk a toborzás, 1 millió fővel szeretnék növelni a hadsereg állományát, aminek legalább a felét aktívnak szeretnék látni. Az illetékesek pedig abban bíznak, hogy az e-sport révén majd továbbnövelhető ez a szám, ezzel ugyanis a már aktív haderő is közelebb kerülhet a fiatalokhoz.

Ennek az egésznek az első állomása decemberben lesz majd egy Tekken 7 verseny során, aminek a győztese a hadsereget képviselheti majd 2019 januárjában a PAX South-on.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!