Történelmi csaták: Mindenki várta, mégse játszotta senki!

Történelmi csaták: Mindenki várta, mégse játszotta senki!

Egy időben mindenki várta, majd mikor végre bekerült a játékba, akkor mégsem játszotta senki.

A játék megjelenése óta a történelmi összecsapásokra várt a közösség, majd mikor 2014-ben bekerült a játékmód, akkor mégsem játszotta senki. Miért akartuk annyira, és miért csalódtunk benne? Tekintsünk vissza pár évvel ezelőttre!

Történelmi csaták, egy új játékmód a 9.0-ban

Amíg be nem került, addig számos gyakorló csata futott speciális szabályokkal. A játékosok a valódi történelmi csatákat próbálták szimulálni, –így sokszor 50%-os legénységgel, meghatározott felszereltséggel és lőszerelosztással csaptak össze. Valami hiányzott, így a közösség nyomására a Wargaming berakta a történelmi csaták játékmódot. Három történelmi esemény ihlette módot kaptunk, amik többnyire a németek a világ ellen forgatókönyv szerint zajlottak. Prokhorovka mezején és a Balatoni csatában a szovjetekkel kellett leszámolni, de az amerikaiakkal is összeakaszthattuk a bajszunkat az Ardenneknél.

Történelmileg hiteles felszerelésekkel, lőszerelosztással és mesterségesen kiegyensúlyozott MM elosztásokkal folytak az ütközetek. A németek szinte mindig kevesebben voltak, de Tiger, King Tiger és Ferdinand egységeket kaptak, amikkel a túlerőben lévő szovjet és amerikai támadásokat is visszaverhették. Ez egyáltalán nem volt egyszerű, és csak maximális koncentráció mellett vihették győzelemre a csatát a németek, –így ha egy top tankjuk elrontotta, AFK volt vagy szánt szándékkal megfulladt, akkor borítékolható volt a német vereség. Az érdeklődés azonban hamar alább hagyott, mivel a csatákat hosszas várakozás előzte meg, az MM nem volt tökéletes és egy idő után monotonításba fulladtak a mérkőzések.

Végül pedig már csak az a kérdés foglalkoztat minket, hogy visszatérhet-e valaha ez a mód? Egyáltalán van még igény hasonlóra napjainkban?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!