Információmorzsák szerint a Valve egy Half-Life VR játékon és egy VR szemüvegen dolgozik

Ha Half-Life 3-ra nem is, de egy újracsomagolt, vagy épp egy köztes történetet elmesélő Half-Life-ra jó esély lehet!

Nem olyan rég felröppent a hír, miszerint a Valve műhelyében egy igen komoly dolog készül, a játékfejlesztő és játékkal kereskedő nagyhatalom fejleszti a saját VR szemüvegét, ami valószínűleg a Valve HMD néven fog futni. Egy sor fénykép jelent meg a fejlesztés alatt álló szemüvegről, az egyik fotón pedig tisztán látszik az áramkörön a Valve logó. Íme a képek:




Pontosan meg nem nevezett források szerint a szemüveg 135 fokos látószöggel és "Vive Pro felbontással" fog rendelkezni. A szemüvegek feltehetően a Valve Knuckles kontrollerekkel érkeznek majd egy csomagban, a megjelenéshez pedig társíthatnak majd egy Half-Life VR játékot is. Utóbbit a Valve nem erősítette meg, azt viszont igen, hogy három különböző AAA VR címen is gőzerővel dolgoztak, hogy megjelenjen a Steam VR platformján. Mivel, ha nem a gaming történelem egy jelentős ékkövével lehetne a legjobban berobbantani a piacra ezt a szemüveget? Korábban egyébként modderek egy csoportja nekilátott a Half-Life 2 VR-osításának, egy rövid videót meg is osztottak a készülő projektről.

A források szerint a Half-Life VR a Half-Life 2 előzménye lesz, tehát továbbra sem beszélhetünk Half-Life 3-ról. Valljuk be, ez jó hír igazából, ugyanis csöppet sem lenne fair, ha egy ekkora címet egy ilyen drága platformon folytatnának. A fenti képek egyikén egyébként leolvasható a monitorról, hogy a fotót 2018. július 25-én készítették, a feltételezések szerint pedig valamikor 2019-ben érkezhet a boltokba a szemüveg.

Ti örülnétek egy VR Half-Life-nak?

Ha mélyebben érdekel ez a terület, és nem szeretnél lemaradni az aktualitásokról, akkor csatlakozz VR e-sport közösségünkhöz!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!