Egyre többet tudunk meg a Diablo 4-ről!

Egyre többet tudunk meg a Diablo 4-ről!

Mondjuk, már éppen ideje lenne bejelenteni a játékot. 

Elég durva belegondolni, hogy már több mint 6 év telt el azóta, hogy megkaptuk a Diablo harmadik epizódját, ami több szempontból is bevéste magát az emlékezetünkbe. Egyrészt azért, mert a tömeges érdeklődési hullám jópárszor megfektette a hivatalos szervereket, a kezdeti időszakban a legmagasabb nehézségi szinten elképesztően durva kihívásokkal várt minket és ne feledkezzünk meg az igazi pénzzel operáló real money auction house-ról sem, amivel akkoriban egész jó pénzeket lehetett összeszedni. Mostanra azonban már a Diablo 3 fénye is cseppet megkopott, ezért rajongók tömegei várják epekedve a folytatást, amiről a Blizzard folyamatosan - gyakorlatilag apró cseppekben - csepegteti az információkat. Ezúttal ezeket szedtük össze nektek!

Mi lesz veled, Blizzard?

nkAAA | 18/11/12 13:33 Amikor olyan játékok fűződnek a nevedhez, mint a Diablo, Warcraft, a Starcraft, a Hearthstone és az Overwatch, akkor biztos lehetsz abban, hogy a rajongók árgus szemekkel fogják nézni minden egyes lépésedet. Sajnos, ilyenkor bele lehet futni olyan bakikba is, mint amilyenbe a Blizzardnak is sikerült az idei BlizzCon-os bejelentésekkel, amik a játékosok többségét végtelenül elszomorították.

Még az idei BlizzCon-t követően meséltünk nektek arról, hogy mennyire szíven ütötte a játékosokat az, hogy a Diablo teljes értékű folytatása helyett pusztán egy relatíve egyszerű mobiljátékot jelentettek be a Blizzard munkatársai, ami a helyszíni beszámolók szerint hiába lett egészen pofás alkotás, a csapattól ennél lényegesen nagyobb kaliberű bejelentést vártunk. Persze, miután bezuhantak a részvényeik, próbálták menteni a menthetőt és így napvilágot is látott a hír, miszerint van ám még egy Diablo csapatuk, akik egy - na, találd ki, vajon melyik - még be nem jelentett játékon dolgoznak, viszont ennél többet akkor még nem árulhattak el. 

Szárnyra kaptak olyan pletykák is, hogy már a 2018-as rendezvényükön be akarták jelenteni a Diablo 4-et, viszont az utolsó pillanatban mégis visszatáncoltak - ám ezzel kapcsolatban kiderült, hogy pusztán alaptalan mendemonda volt az egész és nehezen is elképzelhető, hogy egy ekkora kaliberű vállalatnál ilyen időpontban húznák be a kéziféket. Azóta azonban újabb információk is kiderültek a folytatással kapcsolatban, hiszen a Kotaku újságírójának hála megtudhattuk, hogy a csapat a Reaper of Souls megjelenése után még a második kiegészítőlemezen dolgozott, amit aztán egész egyszerűen elkaszáltak, hogy elkezdhessenek melózni a Diablo negyedik részén. 


Ebben közrejátszhatott az is, hogy ugyan a Diablo 3 a startkor 15 millió példányszámban kelt el, viszont mára "csak" 30 millió darabot sikerült eladni belőle, ráadásul ez tipikusan az a játék, amit egyszer megvesznek a gamerek és utána már nemigazán költenek rá - leszámítva az egyetlen kiegészítőt és a nekromantás DLC-t. Ennek hatására már négy éve, azaz 2014-ben (!) elkezdődött a Diablo 4 fejlesztése, de ez teljesen másmilyen volt, mint amilyen alkotásokat az eddigi részek alatt megszokhattunk. 

Az izometrikus megoldás helyett TPS nézettel dolgozott, sokkal darkosabb volt, mint a korábbi etapok és játékmenetében elég sok hasonlóságot mutatott a Dark Souls-szal, ezért már azon is gondolkodtak, hogy nem is Diablo részként, hanem egy teljesen új címként fogják kiadni. Viszont a projekt nem haladt úgy, ahogy kellett volna neki, ezért 2 évre rá lelőtték az egészet és a fejlesztési munkálatok vezetőjének számító Josh Mosqueirától is elbúcsúzott a cég. 


Így újraindultak a Diablo 4 tervezési folyamatai, bár szinte biztosak vagyunk benne, hogy nem kukázták az egészet és a használható részeket szépen átmentik majd a végleges változatba, vagy valamelyik kiegészítőbe. A játék az elmúlt két év alatt Fenris kódnéven cseperedik és mindenki megnyugodhat, hiszen a már jól ismert perspektívát alkalmazza és ha lehet hinni a pletykáknak, akkor olyan többjátékos elemek is lesznek benne, mint amilyeneket a Destiny is alkalmaz.

A legoptimistább becslések szerint is leghamarabb (!) 2020-ban kaphatjuk meg a Diablo negyedik részét, ami a benne dolgozó munkatársak szerint még igencsak kezdetleges állapotban van, viszont a következő BlizzCon-on már szinte 100%, hogy fognak beszélni róla. Utóbbit szívből reméljük is, hiszen nem ártana a rajongók millióival elfeledtetni a legutóbbi fiaskót.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!