Hirdetés

"Nem tudom, hogy mikor voltunk utoljára ennyire motiváltak..." - JW

Sziky | 18/11/08 12:45
Cikk mentése

A megfiatalított fnatic már biztosan az IEM Chicago 2018 rájátszásában van, miután legyőzték a BIG és az eUnited csapatát.

Hirdetés

Az utóbbi hetekben két tagcserén is túleső fnatic csapata már a rájátszásban várja ellenfeleit az IEM Chicago során, az eUnited elleni mérkőzés után Jesper " JW " Wecksell nyilatkozott a HLTV-nek a csapat jelenlegi helyzetéről és a chicagoi versenyen való eddigi szereplésről.

chat

Először is mi a helyzet a két frissen igazolt játékossal? Hogyan illeszkednek a csapatba?

"Szerintem igazán jól beváltak. Amikor a jelenlegi felállást raktuk össze, teljesen más tervekkel kezdtünk neki, mint korábban. Ezúttal sokkal inkább a hosszútávú célok elérésére helyeztük a hangsúlyt. Eddig nagyon jól teljesítenek a srácok, (Brollan és twist - a szerk.) és innen már csak előrébb visz az utunk."

Sikerült új motivációt vinniük a csapatba?

"Igen, mondhatjuk. Egy teljesen új fejezet indulása volt amikor flusha elhagyta a csapatot, nekem és KRiMZ-nek legalábbis biztos. Amikor egy 16 éves srácot ültetsz be a csapatba, aki egész nap a monitor előtt van és gyakorol, akkor persze, hogy egyfajta új motivációt és sikerre éhséget hoz magával, de szerintem ez most mindenkinél meg van a csapatban. KRiMZ, Xizt és én is újra a legjobbak közé akarunk kerülni, egyfajta kombináció a mostani helyzet. A két új tag is rengeteget ad a csapathoz, és mi hárman is."

Nemrég beszéltem tabseN-nel, aki azt mondta, hogy szerinte kicsit szétszórtan játszottatok. Valóban így volt?

"Nem, ezt így nem mondanám teljes bizonyossággal. Olyan csapat vagyunk akik nagyon jól tudják olvasni az ellenfelük játékát és ki tudjuk használni a hibáikból nyíló kiskapukat. Nem mondanám szétszórtnak a játékunkat, mindig van egy terv ami alapján folyik a mérkőzés, egyszerűen csak ha találunk egy lehetőséget az ellenfél játékában, megragadjuk és saját előnyünkre fordítjuk."

Tegnap a BIG, ma az eUnited volt az ellenfeletek, holnap viszont már az igazi nagyágyúk közül kell valaki ellen játszanotok. A mousesports vagy a Liquid lesz az ellenfeletek, mit vársz attól a mérkőzéstől?

"Magabiztosak vagyunk, és tökéletes lehetőség lesz, hogy igazi top csapat ellen is megmérettessük magunkat. Twist és Brollan is játszott már LAN körülmények között, színpadon, közönség előtt, és a holnapi meccsen sem lesz rajtuk nyomás, mert ha ne adj isten kikapnánk, még akkor sem esünk ki. Keményen dolgoztunk és végül bejutottunk a rájátszásba, de a neheze még csak most jön. Remek alkalom lesz az egész csapat számára, hogy bizonyíthassunk."

Az online ligákban egy picit szenvedtek. Hogyan kezelitek azokat a mérkőzéseket?

"A legnagyobb gond az volt, hogy az online ligák kezdetekor még nem voltak meg a friss igazolásaink, illetve, hogy mihelyst megjött Brollan és twist rengeteg meccset kellett lejátszanunk zsinórban, az az időszak egy kicsit leterhelt mindenkit. Nyertünk egy mérkőzést, aztán hirtelen semmi sem működött. Szerepeket és pozíciókat is kellett cserélnünk. Nem igazán tudtuk pontosan mit akarunk csinálni, nehéz helyzet volt. Nem a legjobb időzítés volt, de megbirkóztunk vele és folyamatosan fejlődünk. A játékstílus, amit próbálunk kiépíteni talán nem a legjobb az online mérkőzésekre, mert ott mindenki sokkal magabiztosabb, több váratlan dolgot csinál, mint LAN-on. Ugyanakkor, teljesen nyitott szemmel járunk és próbálunk mindenre figyelni és mindenből tanulni, fejlődni."

Ha már az új játékstílusnál és a fejlődésnél tartunk, mesélj kicsit a felkészülésetekről. Biztosan fontos esemény ez nektek, hogyan zajlott a felkészülésetek? Volt valami nagyon különleges dolog?

"Rengeteg időt szántunk rá és örülök, hogy működik, mivel abban a helyzetben vagyunk, hogy akár a nagy versenyek meghívottak listájáról is lekerülhetünk. A közös gyakorlásokon túl mindenki aktívan játszott FPL-ben is és az utóbbi két hétben mindenki közel 110 órát pakolt a játékba. Nem tudom mikor volt utoljára ilyen a csapatban, most valóban minden erőnket a fnatic-ba tesszük, és ott akarunk lenni a következő nagy versenyeken is."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép és képek: HLTV.org

Hirdetés
A hozzászólás nincs engedélyezve
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?